Włączanie lub wyłączanie funkcji konwersacyjnej AI
Właściciele kont, administratorzy i użytkownicy mogą zarządzać ustawieniem Pokaż konwersacyjną AI , które umożliwia użytkownikom dostęp do paneli czatu AI w aplikacji Zoom Workplace. Oprócz panelu czatu AI użytkownicy mogą używać ZoomMate w swojej aplikacji na komputer lub w przeglądarce, aby zadawać pytania, generować treści i wykonywać złożone zadania.
Jeśli ta opcja jest włączona, użytkownicy będą mieć ikonę AI
w aplikacji Zoom Workplace, która otwiera panel, w którym mogą zadawać pytania i otrzymywać dostosowane odpowiedzi z różnych źródeł danych i kontekstów dostępnych dla nich, w zależności od używanego produktu.
Learn more about using the AI chat panel and how funkcje AI od Zoom handle your data.
Informacje o dostępności języków znajdziesz w sekcji obsługiwane języki funkcji AI od Zoom.
Wymagania dotyczące włączania lub wyłączania funkcji konwersacyjnej AI
- Konto Zoom Workplace dla profesjonalistów, Zoom Workplace dla profesjonalistów Plus, Zoom Workplace Dla firm, Zoom Workplace Dla firm Plus, Zoom Workplace Dla przedsiębiorstw, Zoom Workplace Dla przedsiębiorstw Plus lub konto w Pakiecie dla przedsiębiorstw
- Uprawnienia właściciela konta lub administratora bądź dowolna rola niestandardowa z dostępem do modyfikowania ustawień konta
Uwaga: funkcje AI mogą nie być dostępne dla wybranych branż i niektórych klientów regionalnych. Więcej informacji znajdziesz w białej księdze AI od Zoom.
Jak włączyć lub wyłączyć funkcję konwersacyjna AI
Włącz lub wyłącz funkcję konwersacyjna AI dla całego konta
To ustawienie umożliwia właścicielom kont lub adminom włączenie lub wyłączenie opcji Pokaż konwersacyjną AI dla wszystkich użytkowników na koncie.
- Zaloguj się do portalu internetowego Zoom jako admin z uprawnieniami do edycji ustawień konta.
- W prawym górnym rogu kliknij swoje zdjęcie profilowe lub inicjały, a następnie kliknij Centrum administratora.
- W menu bocznym kliknij opcję Ustawienia
. - Click AI od Zoom.
- W sekcji Konwersacje kliknij przełącznik Pokaż konwersacyjną AI , aby ją włączyć lub wyłączyć.
- Jeśli pojawi się okno dialogowe weryfikacji, kliknij Włącz lub Wyłącz , aby zweryfikować zmianę.
- (Opcjonalne) Zaznacz pole wyboru Pokaż ZoomMate na pasku nawigacji w sieci i pasku nawigacji aplikacji Zoom Workplace, aby pozwolić użytkownikom na korzystanie z ZoomMate w przeglądarce i w aplikacji stacjonarnej Zoom.
- (Opcjonalnie) Wybierz Automatycznie usuwaj historię konwersacji po (dniach), a następnie wybierz 30 dni, 60 dni, 90 dni lub 120 dni.
- (Opcjonalne) Wybierz Przepływ pracy przełącznik, aby włączyć lub wyłączyć funkcje przepływów pracy w ZoomMate. Ponadto można zarządzać następującymi ustawieniami:
- Zaznacz pole wyboru Allow users to share in your Organizacji, aby pozwolić użytkownikom na udostępnianie przepływów pracy w ramach konta.
- Zaznacz pole wyboru Pozwól użytkownikom wyłączać potwierdzanie dla poufnych działań, aby umożliwić użytkownikom pomijanie monitów z potwierdzeniem przed wykonaniem przez przepływy pracy poufnych działań, takich jak usuwanie lub udostępnianie nagrań, wysyłanie e-maili lub edytowanie plików. Jeśli opcja jest wyłączona, wszystkie poufne działania wymagają zatwierdzenia przez użytkownika.
- (Opcjonalnie) Kliknij przełącznik Save and use memories when responding , aby włączyć lub wyłączyć funkcję sztucznej inteligencji polegającą na zapamiętywaniu przydatnych informacji o użytkowniku, takich jak preferencje dotyczące spotkań lub tematy, na których mu zależy, w celu spersonalizowania korzystania z usługi.
- (Opcjonalnie) Kliknij przełącznik Restrict users from copying content generated by AI, aby włączyć lub wyłączyć możliwość kopiowania przez użytkowników jakiegokolwiek tekstu wygenerowanego przez AI.
- (Opcjonalne) Kliknij przełącznik Archive AI conversations, aby włączyć lub wyłączyć archiwizowanie rozmów z AI.
- (Opcjonalne) Aby uniemożliwić wszystkim użytkownikom na koncie zmianę tych ustawień, kliknij ikonę blokady
, a następnie kliknij przycisk Zablokuj, aby potwierdzić ustawienia.
Włącz lub wyłącz funkcję konwersacyjną AI dla grupy użytkowników
This setting allows właściciele konta or admins to enable or disable Show konwersacyjna AI for a specific grupa użytkowników. Zmiany dotyczą tylko użytkowników w wybranej grupie.
- Zaloguj się do portalu internetowego Zoom jako admin z uprawnieniami do edycji grup.
- W prawym górnym rogu kliknij swoje zdjęcie profilowe lub inicjały, a następnie kliknij Centrum administratora.
- W menu bocznym kliknij Użytkownicy
. - Kliknij Grupy.
- Kliknij odpowiednią nazwę grupy na liście.
- W sekcji Konfiguracja ogólna kliknij Edytuj ustawienia produktu.
- Kliknij zakładkę AI od Zoom .
- W sekcji Konwersacje kliknij przełącznik Pokaż konwersacyjną AI , aby ją włączyć lub wyłączyć.
- Jeśli zostanie wyświetlone okno dialogowe weryfikacji, kliknij przycisk Włącz lub Wyłącz, aby zweryfikować zmianę.
- (Opcjonalne) Zaznacz pole wyboru Pokaż ZoomMate na pasku nawigacji w sieci i pasku nawigacji aplikacji Zoom Workplace, aby pozwolić użytkownikom na korzystanie z ZoomMate w przeglądarce i w aplikacji stacjonarnej Zoom.
- (Opcjonalne) Zaznacz pole wyboru Auto-delete AI conversation historia after(days), a następnie wybierz okres 30 dni, 60 dni, 90 dni lub 120 dni.
- (Opcjonalnie) Kliknij przełącznik przepływu pracy, aby włączyć lub wyłączyć funkcje przepływów pracy w ZoomMate.
- Ponadto można zarządzać następującymi ustawieniami:
- Zaznacz pole wyboru Pozwól użytkownikom na udostępnianie w organizacji, aby umożliwić użytkownikom udostępnianie przepływów pracy w ramach konta.
- Zaznacz pole wyboru Pozwól użytkownikom wyłączać potwierdzanie dla poufnych działań , aby pozwolić użytkownikom na pomijanie promptów z potwierdzeniem przed wykonaniem przez przepływy pracy poufnych czynności, takich jak usuwanie lub udostępnianie nagrań, wysyłanie e-maili lub edytowanie plików. Jeśli ustawienie jest wyłączone, wszystkie poufne działania wymagają zatwierdzenia przez użytkownika.
- (Opcjonalnie) Kliknij przełącznik Save and use memories when responding , aby włączyć lub wyłączyć funkcję zapamiętywania przez AI przydatnych informacji o użytkowniku, takich jak preferencje dotyczące spotkań czy interesujące go tematy, w celu personalizacji korzystania z usługi.
- (Opcjonalne) Kliknij Archiwizuj rozmowy AI, aby włączyć lub wyłączyć archiwizowanie rozmów AI.
- (Optional) Aby uniemożliwić wszystkim użytkownikom w grupie zmianę tych ustawień, kliknij ikonę blokady
, a następnie kliknij Zablokuj, aby potwierdzić ustawienia.
Note: If any of the above opcje are grayed out, they have been locked at the poziomu konta and need to be changed at that level.
Włącz lub wyłącz funkcję konwersacyjna AI dla swojego konta osobistego
To ustawienie pozwala poszczególnym użytkownikom włączyć lub wyłączyć opcję Pokaż konwersacyjna AI dla swojego konta osobistego. Nie potrzebujesz uprawnień admina, aby zmienić to ustawienie, chyba że zostało ono zablokowane przez admina dla całego konta lub grupy użytkowników.
- Zaloguj się do portal internetowy Zoom.
- W prawym górnym rogu kliknij swoje zdjęcie profilowe lub inicjały, a następnie kliknij Moje konto.
- W menu bocznym kliknij opcję Ustawienia
. - Click AI od Zoom.
- W sekcji Konwersacje kliknij przełącznik Pokaż konwersacyjną AI , aby ją włączyć lub wyłączyć.
- (Opcjonalne) Zaznacz pole wyboru Pokaż ZoomMate na pasku nawigacji w sieci i pasku nawigacji aplikacji Zoom Workplace, aby pozwolić użytkownikom na korzystanie z ZoomMate w przeglądarce i w aplikacji stacjonarnej Zoom.
- (Opcjonalnie) Kliknij przełącznik Save and use memories when responding , aby włączyć lub wyłączyć funkcję zapamiętywania przez AI przydatnych informacji o użytkowniku, takich jak preferencje dotyczące spotkań czy interesujące go tematy, w celu personalizacji korzystania z usługi.
- (Opcjonalnie) Kliknij przełącznikprzepływu pracy , aby włączyć lub wyłączyć funkcje przepływu pracy w programie ZoomMate.
- Jeśli wyświetli się okno dialogowe weryfikacji, kliknij przycisk Włącz lub Wyłącz, aby zweryfikować zmianę.
Uwaga: Jeśli ta opcja jest wyszarzona, została zablokowana na poziomie grupy lub konta. Nie możesz zmienić tego samodzielnie i musisz skontaktować się ze swoim administratorem Zoom.