Delta i ett Zoom-möte

Du kan gå med i ett onlinemöte via en e-postinbjudan, en direktmeddelandeinbjudan, från webbläsaren, från Zoom-skrivbordet och mobilapplikationen, från en fast telefon eller mobiltelefon eller med en H.323- eller SIP-enhet.

tipsikon
Konfigurera, lär dig om och använd Zoom Meetings. Kom igång med Zooms virtuella mötesplattform med hjälp av vår introduktionsgenomgång.

Innan du ansluter till ett Zoom-möte på en dator eller mobil enhet kan du ladda ner Zoom från nerladdningscentret. Annars uppmanas du att ladda ner och installera Zoom när du klickar på en anslutningslänk.

Du kan också gå med i ett testmöte för att bekanta dig med Zoom, eller gå med i ett möte utan konto.

Obs!

Denna artikel omfattar:

Förutsättningar för att gå med i ett virtuellt möte

Hur man går med i ett Zoom-möte i skrivbordsklienten

1. Öppna Zoom-skrivbordsklienten.
  2. Ansluta till ett möte på något av följande sätt:
    • Om du vill ansluta till ett möte utan att logga in klickar du på Delta i ett möte.
    • Om du vill gå med i ett möte genom att logga in:
      1. Logga in på Zoom-skrivbordsklienten.
      2. Klicka på fliken Start.
      3. Klicka på Gå med.
  3. Ange mötes-ID:t och ditt visningsnamn.
    • Om du är inloggad kan du ändra ditt namn om du inte vill att ditt standardnamn ska visas.
    • Om du inte är inloggad anger du ett visningsnamn.
  4. Välj om du vill ansluta ljud och/eller video.
  5. Klicka på Gå med.

1. Öppna Zoom-skrivbordsklienten.
  2. Gå med i ett möte på något av följande sätt:
    • Om du vill gå med utan att logga in klickar du på Delta i ett möte.
    • Om du vill gå med genom att logga in:
      1. Logga in på Zoom-skrivbordsklienten.
      2. Klicka på fliken Start.
      3. Klicka på Gå med
        .
  3. Ange nummer och namn för mötes-ID:t.
    • Om du är inloggad kan du ändra ditt namn om du inte vill att ditt standardnamn ska visas.
    • Om du inte är inloggad anger du ett visningsnamn.
  4. Välj om du vill ansluta ljud och/eller video.
  5. Klicka på Gå med.

Hur man går med i ett Zoom-möte på mobilappen

1. Öppna Zoom-mobilappen.
  2. Gå med i ett möte på något av följande sätt:
    • Tryck på Delta i ett möte om du vill gå med utan att logga in.
    • Logga in på Zoom och tryck sedan på Gå med.
  3. Ange nummer och visningsnamn på mötes-ID:t.
    • Om du är inloggad kan du ändra ditt namn om du inte vill att ditt standardnamn ska visas.
    • Om du inte är inloggad anger du ett visningsnamn.
  4. Välj om du vill ansluta ljud och/eller video och tryck på Gå med i möte.

1. Öppna Zoom-mobilappen. Om du inte har laddat ner Zoom-mobilappen ännu kan du ladda ner den från App Store.
  2. Gå med i ett möte på något av följande sätt:
    • Tryck på Delta i ett möte om du vill gå med utan att logga in.
    • Logga in på Zoom och tryck sedan på Gå med.
  3. Ange nummer och visningsnamn på mötes-ID:t.
    • Om du är inloggad kan du ändra ditt namn om du inte vill att ditt standardnamn ska visas.
    • Om du inte är inloggad anger du ett visningsnamn.
  4. Välj om du vill ansluta ljud och/eller video och välj Gå med
    .

Hur man går med i ett Zoom-möte från webbläsaren

Google Chrome

1. Öppna webbläsaren Chrome.
  2. Gå till join.zoom.us.
  3. Ange ditt mötes-ID som tillhandahålls av värden/arrangören.
  4. Klicka på Gå med.
    • Om det här är första gången du går med från Google Chrome kommer du att bli ombedd att öppna Zoom-skrivbordsklienten för att gå med i mötet.
    • (Valfritt) Markera kryssrutan Öppna alltid dessa typer av länkar i den associerade appen om du vill hoppa över det här steget i framtiden.
    • I popup-fönstret klickar du på Öppna Zoom Meetings (PC) eller Öppna zoom.us (Mac).

Alternativt kan du gå med i mötet utan att ladda ner eller öppna Zoom-appen genom att öppna mötet med webbklienten.

Safari

1. Öppna Safari.
  2. Gå till join.zoom.us.
  3. Ange ditt mötes-ID som tillhandahålls av värden/arrangören.
  4. Klicka på Gå med.
  5. När du tillfrågas om du vill öppna zoom.us klickar du på Tillåt.

Alternativt kan du gå med i mötet utan att ladda ner eller öppna Zoom-appen genom att öppna mötet med webbklienten

Microsoft Edge

1. Öppna Edge.
  2. Gå till join.zoom.us.
  3. Ange ditt mötes-ID som tillhandahålls av värden/arrangören.
  4. Klicka på Gå med.

Alternativt kan du gå med i mötet utan att ladda ner eller öppna Zoom-appen genom att öppna mötet med webbklienten.

Mozilla Firefox

1. Öppna Firefox.
  2. Gå till join.zoom.us.
  3. Ange ditt mötes-ID som tillhandahålls av värden/arrangören.
  4. Klicka på Gå med.
    • Om det här är första gången du går med från Firefox kan du bli ombedd att öppna Zoom eller Zoom-installationspaketet.
    • För att hoppa över detta steg i framtiden markerar du kryssrutan Kom ihåg mitt val för zoommtg-länkar.
    • Klicka på Öppna länk.

Alternativt kan du gå med i mötet utan att ladda ner eller öppna Zoom-appen genom att öppna mötet med webbklienten.

Hur man går med i ett Zoom-möte på andra sätt

1. I din e-post- eller kalenderinbjudan klickar du på länken Gå med.
  2. Beroende på din standardwebbläsare klickar du på Tillåt om du uppmanas att öppna Zoom.

Om du är online med Zoom-skrivbordsklienten eller mobilappen kan kontakter bjuda in dig direkt till livemötet. Du kommer att få ett meddelande om inkommande meddelande som visar vem som bjuder in dig till mötet, tillsammans med en ringsignal. Välj Acceptera för att delta i mötet med personen som ringer dig.

1. Slå telefonkonferensnumret i som angavs i inbjudan på telefonen.
  2. Ange mötes-ID-nummer när du uppmanas att använda knappsatsen.

Obs! Om du redan har gått med i mötet via dator har du möjlighet att ange ditt 6-siffriga deltagar-ID som ska associeras med din dator. Om du inte har anslutit på din dator trycker du bara på # igen när du uppmanas att ange ditt deltagar-ID.

1. Ring IP-adressen som du fick i mötesinbjudan (kräver porttillägg för Anslutningsprogram för Rum).
  2. Ange mötes-ID genom att trycka på (DTMF) toner följt av #.
    Du kan också använda uppringningssträngar, till exempel 192.168.10.55##000111000 för att gå med i mötet direkt.

Hur man går med i ett möte med Zoom-webbklienten

Zoom-webbklienten tillåter användare att gå med i ett möte från en webbläsare utan att ladda ner några insticksprogram eller programvara.

Gå med i ett Zoom-möte utan att ladda ner appen

Obs! Mötesvärden måste aktivera Visa länken ”Delta från din webbläsare” för deltagarna.

1. Leta reda på länken med mötesinbjudan i din e-post eller kalenderinbjudan.
  2. Klicka på länken Gå med för att gå med i mötet.
    I din webbläsare kommer ett popup-fönster att uppmana dig att öppna eller ladda ner programmet.
  3. Klicka på Avbryt i popup-fönstret.
  4. Längst ned på sidan klickar du på Delta från din webbläsare.
    Du kommer att dirigeras till en ny sida.
  5. Klicka på Tillåt för att tillåta Zoom-behörighet för mikrofonen och kameran.
  6. Logga in med ditt namn för att delta i mötet.
  7. (Valfritt) Markera kryssrutan Kom ihåg mitt namn för framtida möten.
  8. Klicka på Gå med.