Ändra din virtuella bakgrundsbild

Funktionen Virtuell bakgrund låter dig visa en bild eller video som bakgrund under ett Zoom-möte, vilket kan ge dig mer integritet eller ett konsekvent och professionellt utseende för en presentation. Beroende på vilken enhet du går med i mötet med kan du använda funktionen Virtuell bakgrund med eller utan användning av en greenscreen bakom dig, men systemkraven är högre för virtuell bakgrund utan greenscreen.

tipsikon
Konfigurera, lär dig om och använd Zoom Meetings. Kom igång med Zooms virtuella mötesplattform med hjälp av vår introduktionsgenomgång.

Med den virtuella bakgrundsfunktionen, med eller utan greenscreen, kan du välja korta videor som din virtuella bakgrund istället för en statisk bild. Precis som med en virtuell bakgrund utan greenscreen kräver en virtuell videobakgrund mer systemresurser och har därmed högre systemkrav.

Slutligen, om du inte har egna bilder eller videor att använda som virtuell bakgrund, behöver du inte använda någonting alls och kan bara sudda ut bakgrunden istället. Du kan också använda Virtuell bakgrund i ett Zoom Room eller helt enkelt funktionen Maskera bakgrunden i webbklienten.

Denna artikel omfattar:

Förutsättningar för videokonferenser med virtuella bakgrunder

Rekommenderad installation med en greenscreen

Virtuell bakgrund med greenscreen ger den bästa virtuella bakgrundseffekten och använder mindre systemresurser under mötet. Den här metoden kräver att du har en enfärgad skärm, gardin eller vägg bakom dig, och Zoom ersätter den valda färgen med den bild eller video du valt. Denna metod förbättrar skärpan och definitionen av den virtuella bakgrundseffekten runt ditt ansikte, huvud, öron och hår.

För bästa resultat:

Rekommenderad installation utan en greenscreen

Virtuell bakgrund utan en greenscreen ger samma effekt som när du använder en greenscreen, men med mindre skärpa och definition runt ansikte, huvud, öron och hår. Detta beror på att utan en enfärgad, kontrasterande färg bakom dig är det mindre troligt att systemet skiljer dig exakt i förgrunden från bakgrunden. Denna metod kräver mer systemresurser, så den har högre systemkrav

För bästa resultat:

Video- och bildspecifikationer

Bakgrundsbildens mått

Bakgrundsvideo

Hur man aktiverar virtuell bakgrund

Det finns ett par sätt att komma igång med virtuella bakgrundsfunktioner. Du kan aktivera virtuella bakgrunder under videokonferenser på konto-, grupp- och individuell användarnivå.

Obs! Användare måste logga ut från Zoom-skrivbordsklienten och logga in igen för att virtuella bakgrunder ska tillämpas.

Konto

Så här aktiverar du funktionen Virtuell bakgrund för alla användare i kontot:

1. Logga in på Zoom-webbportalen som admin med behörighet att redigera kontoinställningar.
  2. I navigeringsmenyn klickar du på Kontohantering och sedan på Kontoinställningar.
  3. På fliken Möte navigerar du till alternativet Virtuell bakgrund (under avsnittet Under möte (Avancerat)) och kontrollerar att inställningen är aktiverad.
    Obs! Om inställningen är inaktiverad klickar du på växlingsknappen för att aktivera den. Om en dialogruta för verifiering visas väljer du Slå på för att verifiera ändringen.
  4. (Valfritt) Om du vill göra den här inställningen obligatorisk för alla användare i ditt konto klickar du på låsikonen och sedan på Lås för att bekräfta inställningen.
  5. (Valfritt) Markera Tillåt användning av videor för virtuella bakgrunder och sedan Spara för att bekräfta ändringen för att ge användarna åtkomst till virtuella videobakgrunder.
  6. (Valfritt) Markera Tillåt användare att ladda upp anpassade bakgrunder och sedan Spara för att bekräfta ändringen, för att ge användarna åtkomst till att ladda upp sina egna virtuella bakgrunder utöver de bakgrunder som för närvarande laddas upp.
  7. (Valfritt) Klicka på Hantera virtuell bakgrund för att ladda upp standardbakgrundsbilder som är tillgängliga för användare.
    Obs! Användare måste ha klient-/appversion 5.1.1 eller senare för att se bakgrundsbilderna du laddar upp.
  8. (Valfritt) Markera Kräv att användarna alltid använder virtuell bakgrund och sedan Spara för att bekräfta ändringen.
  9. (Valfritt) Markera Återställ användares virtuella bakgrunder till standard efter varje möte för att återställa en virtuell bakgrund vald av admin, för användare efter ett Zoom-möte. När en användare ändrar sin förhandsgodkända virtuella bakgrund för ett visst möte återställs bakgrunden automatiskt till standardbakgrunden efter mötet.

grupp

Så här aktiverar du funktionen Virtuell bakgrund för alla medlemmar i en viss grupp:

1. Logga in på Zoom-webbportalen som admin med behörighet att redigera användargrupper.
  2. I navigeringsmenyn klickar du på Användarhantering och sedan på Grupper.
  3. Klicka på gruppens namn och klicka sedan på fliken Möte för att komma åt Inställningar.
  4. På fliken Möte navigerar du till alternativet Virtuell bakgrund och kontrollerar att inställningen är aktiverad.
    Obs!
    • Om inställningen är inaktiverad klickar du på växlingsknappen Status för att aktivera den. Om en dialogruta för verifiering visas väljer du Slå på för att verifiera ändringen.
    • Om inställningen är nedtonad har den låsts på kontonivå och måste ändras på den nivån.
  5. (Valfritt) Om du vill göra den här inställningen obligatorisk för alla användare i den här gruppen klickar du på låsikonen och sedan på Lås för att bekräfta inställningen.
  6. (Valfritt) Markera Tillåt användning av videor för virtuella bakgrunder och sedan Spara för att bekräfta ändringen för att ge användarna åtkomst till virtuella videobakgrunder.
  7. (Valfritt) Markera Tillåt användare att ladda upp anpassade bakgrunder och sedan Spara för att bekräfta ändringen, för att ge användarna åtkomst till att ladda upp sina egna virtuella bakgrunder utöver de bakgrunder som för närvarande laddas upp.
  8. (Valfritt) Klicka på Hantera virtuell bakgrund för att ladda upp standardbakgrundsbilder som är tillgängliga för användare.
    Obs! Användare måste ha klient-/appversion 5.1.1 eller senare för att se bakgrundsbilderna du laddar upp.
  9. (Valfritt) Markera Kräv att användarna alltid använder virtuell bakgrund och sedan Spara för att bekräfta ändringen.
  10. (Valfritt) Markera Återställ användares virtuella bakgrunder till standard efter varje möte för att återställa en virtuell bakgrund vald av admin, för användare efter ett Zoom-möte. När en användare ändrar sin förhandsgodkända virtuella bakgrund för ett visst möte återställs bakgrunden automatiskt till standardbakgrunden efter mötet.

Användare

Så här aktiverar du funktionen Virtuell bakgrund för eget bruk:

1. Logga in på Zoom-webbportalen.
  2. Klicka på Inställningar i navigeringsmenyn.
  3. På fliken Möte navigerar du till alternativet Virtuell bakgrund (i avsnittet Under möte (Avancerat)) och kontrollerar att inställningen är aktiverad.
    Obs!
    • Om inställningen är inaktiverad klickar du på växlingsknappen Status för att aktivera den. Om en dialogruta för verifiering visas väljer du Slå på för att verifiera ändringen.
    • Om alternativet är nedtonat har det låsts på antingen grupp- eller kontonivå och du måste kontakta din Zoom-admin.

Hur man hanterar virtuell bakgrund för admin

Admin kan ladda upp sina egna virtuella bakgrunder som alla användare på deras konto kan använda, eller tilldela vissa virtuella bakgrunder för användning av specifika användargrupper. Admin kan tillåta användare att lägga till sina egna virtuella bakgrunder eller begränsa dem till bara det som admin har angett.

1. Aktivera funktionen för virtuell bakgrund i Kontoinställningar eller Gruppinställningar.
  2. Klicka på Hantera virtuell bakgrund
  3. Klicka på Välj filer eller dra och släpp bilderna du vill ladda upp.
  4. Vänta tills uppladdningen är klar innan du stänger det här fönstret. En liten banner visas längst upp på sidan när uppladdningen lyckas.
    När de nya bakgrunderna har laddats upp måste användarna logga ut från klienten och sedan in igen för att hämta bakgrunderna från webben.

Obs!

Hur man applicerar en virtuell bakgrund

Ändra den virtuella bakgrunden på skrivbordet

1. Logga in på Zoom-skrivbordsklienten.
  2. Klicka på din profilbild och sedan på  Inställningar.
  3. Välj Bakgrunder och filter.
    Obs! Om du inte har någon flik med namnet Virtuell bakgrund men har aktiverat den i webbportalen ska du logga ut från Zoom-skrivbordsklienten och logga in igen.
  4. Markera Jag har en greenscreen om du har konfigurerat en fysisk greenscreen. Du kan sedan klicka på din video för att välja rätt färg för din greenscreen.
  5. Klicka på en bild eller video för att välja önskad virtuell bakgrund.
  6. (Valfritt) Lägg till din egen bild genom att klicka  och välja om du vill ladda upp en bild eller en video.
    Om du uppmanas till det klickar du på Ladda ner för att ladda ned paketet för virtuell bakgrund utan en greenscreen.

Obs!

• Om du vill inaktivera Virtuell Bakgrund öppnar du alternativen för virtuell bakgrund igen och väljer alternativet Ingen.
  • Se till att du använder en enfärgad bakgrundsfärg när Jag har en greenscreen är markerad.
  • När du har valt ett alternativ kommer den virtuella bakgrunden att användas för dina framtida möten.
  • Mer information om alternativet Suddig finns i artikeln Suddig bakgrund.
  • Om din kontoadmin har ställt in en standard virtuell bakgrund kan de även aktivera den för att återgå till standardbakgrunden om du ändrade din virtuella bakgrund under ett möte.
  1. Logga in på Zoom-skrivbordsklienten.
  2. Klicka på  Inställningar.
  3. Välj Virtuell bakgrund.
    Obs! Om du inte har någon flik med namnet Virtuell bakgrund men har aktiverat den i webbportalen ska du logga ut från Zoom-skrivbordsklienten och logga in igen.
  4. Klicka på en bild för att välja önskad virtuell bakgrund.
  5. (Valfritt) Lägg till din egen bild genom att klicka  och välja den bild du vill ladda upp.

Obs!

• Om du vill inaktivera virtuell bakgrund öppnar du alternativen för virtuell bakgrund igen och väljer alternativet Ingen.
    • Se till att du använder en enfärgad bakgrundsfärg.
    • När du har valt ett alternativ kommer den virtuella bakgrunden att användas för dina framtida möten.
    • Om din admin har angett en standard virtuell bakgrund kan de också aktivera den för att återställa till standardbakgrunden om du ändrade din virtuella bakgrund under ett möte.

Som standard ger webbklienten användarna en förenklad virtuell bakgrundsupplevelse, som kallas Maskera bakgrund. Detta använder mindre systemresurser, vilket gör det till ett lönsamt alternativ för de flesta enheter.

Enheter som uppfyller de nödvändiga systemkraven kan också använda funktionen Virtuell bakgrund.

1. Gå med i eller starta ett möte/webbinarium via webbklienten.
  2. I kontrollverktygsfältet klickar du på knappen Inställningar.
  3. Klicka på fliken Bakgrund.
  4. Markera kryssrutan Virtuell bakgrund för att aktivera.
    Om detta är omarkerat används Maskera bakgrund
  5. Klicka på en bild för att välja önskad virtuell bakgrund.
  6. (Valfritt) Lägg till din egen bild genom att klicka  och välja den bild du vill ladda upp.

Ändra virtuell bakgrund på mobil

1. Logga in på Zoom-mobilappen.
  2. Tryck på Mer i kontrollerna när du befinner dig i ett Zoom-möte.
  3. Tryck på Bakgrund och effekter.
  4. Tryck på bakgrunden du vill använda eller tryck på + för att ladda upp en ny bild. Bakgrunden tillämpas automatiskt.
  5. Tryck på Stäng när du har valt bakgrunden för att återgå till mötet.

Obs!

• När du har valt ett alternativ kommer den virtuella bakgrunden att användas för dina framtida möten.
  • Mer information om alternativet Suddig finns i artikeln Suddig bakgrund.
  • Om du vill inaktivera virtuell bakgrund öppnar du alternativen för virtuell bakgrund igen och väljer alternativet Ingen.
  • Om din kontoadmin har ställt in en standard virtuell bakgrund kan de även aktivera den för att återgå till standardbakgrunden om du ändrade din virtuella bakgrund under ett möte.

Felsöka problem med virtuell bakgrund

Om du har problem med virtuell bakgrund kan du prova följande felsökningstips:

Om du fortfarande upplever problem, skicka en begäran till Zoom Support.