Förstå aviseringar om integritet hos Zoom

I produktuppdateringar av inställningar för integritet hos Zoom som lanserades 19 april och 24 maj introducerade vi en rad interna dataintegritetsaviseringar för att göra det enklare att förstå vem som kan se, spara och dela ditt innehåll på Zoom. Dessa funktionsspecifika aviseringar är utformade för att hjälpa dig fatta välgrundade beslut om hur du använder Zoom och ge våra produkter mer robusta integritetsinställningar och säkerhet.

Vanliga frågor om integritetsvarningar

Varför introducerar ni integritetsaviseringar i produkten?

Under det senaste året har vi sett Zooms användarbas expandera från företagskunder till att omfatta många privatpersoner och småföretag. I och med att vi ser förändringar i vem som använder vår plattform, lanserar vi nya produktaviseringar för att göra det enklare för våra användare att förstå vem som kan se, spara och dela deras information och innehåll. Användare kan till exempel förstå när de skickar ett meddelande till alla i ett möte att andra deltagare kan se det, men vi vill se till att de vet att organisationen som är värd för mötet (”kontoägaren”) också kan se dessa meddelanden om mötet spelas in, och kan välja att dela dem med appar och andra. Dessa funktionsspecifika aviseringar är utformade för att hjälpa användare att fatta välgrundade beslut om hur de använder Zoom utan att störa den friktionsfria Zoom-upplevelsen som våra användare litar på.

Vissa av aviseringarna hänvisar till en ”kontoägare”. Vad betyder det? Vem är kontoägaren?

Kontoägaren är den organisation eller individ som skapar ett konto på Zoom och som är värd för möten eller webbinarier på sitt konto. Kontoägare utser vanligtvis personer för att hantera sina Zoom-kontoinställningar (ofta kallade ”administratörer” eller ”admin”), som styr de specifika funktionerna som är tillgängliga för möten och evenemang på deras konto.

Hur fungerar dessa nya produktaviseringar?

När du går med i ett möte kommer nu funktionsspecifika aviseringar att visas under sessionen som förklarar vem som kan se, spara och dela ditt innehåll och din information. Om en användare till exempel vill veta vem som kan se meddelandena de skickar i Zooms chattfunktion, kan de gå till ”Vem kan se dina meddelanden?” för att ta reda på vem som kan komma åt meddelanden de skickar till alla, såväl som privata meddelanden de skickar. Användare kommer att hitta liknande information för andra mötesfunktioner, såsom transkription, omröstningar, frågor och svar, mötes- och webbinarieregistreringar och inspelning eller livestreaming.

Var kan jag se dessa aviseringar?

Om du använder den senaste versionen av Zoom (eller någon version efter 5.6.3) kommer du att se nya integritetsaviseringar innan du delar på Zoom, som att använda chatt under möten, livetranskription, omröstningar, frågor och svar, whiteboard, anteckningar, erfarenhetsundersökningar efter mötet och när du tittar på inspelningar. Du kommer också att se aviseringar när du registrerar dig för möten eller webbinarier eller när ett möte spelas in eller livestreamas.

Om du behöver hjälp med att ladda ner den senaste versionen av Zoom, se den här artikeln.

Vissa av aviseringarna hänvisar till en ”kontoägare”. Vad betyder det? Vem är kontoägaren?

Kontoägaren är den organisation eller individ som skapar ett konto på Zoom och som är värd för möten eller webbinarier på sitt konto. Kontoägare utser vanligtvis personer för att hantera sina Zoom-kontoinställningar (ofta kallade ”administratörer” eller ”admin”), som styr de specifika funktionerna som är tillgängliga för möten och evenemang på deras konto.

Kan jag välja bort att dela mitt innehåll med de angivna parterna?

Du kan alltid välja att inte dela ditt innehåll eller information på Zoom, eller att inaktivera din mikrofon eller video, eller att lämna ett möte helt. Zoom tillhandahåller aviseringar så att människor kan fatta välgrundade beslut innan de väljer att dela. I chattfunktionen förklarar till exempel
aviseringen nu att om en användare gör en chatt tillgänglig för alla i mötet så kommer alla i mötet, inklusive kontoägaren, att ha möjlighet att se, spara och dela den chatten om mötet spelas in. Det är upp till användaren om hen vill skicka en chatt till alla.

Vad betyder det för kontoägare och användare att dela data med appar? Vilka appar?

Många organisationer som har registrerat sig för ett konto på Zoom har installerat appar från vår Zoom App Marketplace för att aktivera ytterligare funktioner och verktyg för möten och webbinarier på deras konto. Vi kommer också att lansera Zoom Apps inom en snar framtid – appar som är integrerade direkt i Zoom-upplevelsen. Med Zoom Apps kommer alla användare att kunna lägga till appar till sin mötesupplevelse eller dela innehåll och information med appar för att lägga till funktioner och verktyg till sin användning av Zoom.

En kontoägare kan till exempel aktivera en transkriptionsapp från tredje part som tillhandahåller en avskrift av alla möten som finns på deras konto, så att de kan använda avskrifterna för att underlätta sina interna projekt.

Alla större videokonferensplattformar låter kontoägare och användare installera appar för att lägga till funktioner och verktyg till sin mötesupplevelse. Zoom tar det extra steget för att hjälpa människor att förstå hur deras mötes- och webbinarieinnehåll och information kan delas med appar av konton och andra mötesdeltagare när de använder Zoom.