Hantera och dela molninspelningar

Inspelningshantering tillåter kontoägare och administratörer att hantera sina användares molninspelningar, inklusive visning, radering och delning av video-, ljud- avskrifts- och chattfiler. Om du är användare kan du visa, radera och dela dina egna molninspelningar med inspelningshantering.

Följ felsökningsstegen för molninspelning om du har problem med att hitta eller dela en molninspelning.

Denna artikel omfattar:

Förutsättningar för att hantera och dela Zoom-molninspelningar

Obs! Användare med schemaläggningsbehörigheter kan potentiellt komma åt, ladda ner och dela molninspelningar för möten som användaren de är ombud för är värd, men de kan inte radera molninspelningar på uppdrag av den andra användaren.

Hur man kommer åt inspelningshantering i Zoom

Konto

1. Logga in på Zoom-webbportalen.
  2. I navigeringsmenyn klickar du på Kontohantering och sedan på Inspelningshantering.
    Du kommer att se en lista över molninspelningar på ditt konto.
  3. Sök inspelningar genom att ange mötes-ID eller ämne. Du kan också ange nyckelord för att söka efter texten i ljudtranskriptioner.
    Obs! Det finns ingen gräns för vilket datum du kan ange.
  4. (Valfritt) Klicka på Avancerad sökning för att filtrera inspelningar efter datumintervall, värd eller lagringsplats.

Användare

1. Logga in på Zoom-webbportalen.
  2. I navigeringsmenyn klickar du på Inspelningar.
    Du kommer att se en lista över molninspelningar som du har startat och slutat bearbeta.
    Obs! Användare som har tilldelats schemaläggningsbefogenhet kan också ha åtkomst till molninspelning.
  3. Justera datumintervallet och statusen och sök sedan efter värd, mötes-ID, ämne eller nyckelord.
    Obs! Det finns ingen gräns för vilket datum du kan ange.

Hur man delar, laddar ner och raderar molninspelningar

1. Få tillgång till dina molninspelningar.
  2. Hitta molninspelningen du vill dela, ladda ner eller radera.
    • För att dela:
      1. Klicka på Dela på inspelningens sida.
      2. Justera dina delningsinställningar efter önskemål.
      3. Klicka på Kopiera delningsinformation och navigera sedan till din e-post eller där du behöver dela molninspelningen för att klistra in delningsinformationen.
    • För att ladda ner:
      1. Klicka på knappen Ladda ner på inspelningens sida.
    • För att radera:
      1. Klicka på ikonen radera på inspelningens sida .
      2. I popup-fönstret för Bekräftelse klickar du på Flytta till papperskorgen.
        Läs mer om att radera molninspelningar.

Obs!

Inställningar för att dela molninspelningar

Klicka på Dela för att visa information om inspelningslänken och delningsinställningar, till exempel att inaktivera nedladdningar från tittare och att kräva ett lösenord för att visa. Dessa inställningar respekteras för alla videor under det ursprungligt inspelade mötet.

Klicka på Dela inställningar för att komma åt dessa ytterligare inställningar.

Obs! Du kan också ändra inspelningsinställningar på användarnivå.

Hur man visar molninspelningar

1. Få tillgång till dina molninspelningar.
  2. Baserat på valen av molninspelningsinställningarkommer du att se olika inspelningsvyer
    .Obs!
    • Du kan klicka på någon av dessa vyer för att se inspelningen eller lyssna på ljudet.
    • När du markerar en vy kan du klicka på nedladdningsknappen för att ladda ner inspelningen, länkikonen för att dela inspelningslänken eller klicka på ikonen radera för att radera inspelningen.
    • Läs mer om inspelningslayouter.
  3. Hitta inspelningen du vill visa och klicka på ämnet.
    Obs! Om ditt möte inte har slutfört konverteringen kommer inspelningen att visas i listan med en etikett som visar Bearbetar Inspelning. När inspelningen har konverterats kan du se, dela, ladda ner eller radera din molninspelning.
  4. Klicka på uppspelningsikonenplay-button-with-circle-border.png för att spela upp videon.
    En ny webbläsarflik öppnas som visar inspelningsuppspelningen och tillgängliga kontroller, inklusive Spela upp/Pausa, Volym, Hastighet, Trimma, Visa/Dölj undertexter och Helskärm.
  5. (Valfritt) Trimma inspelningen eller hantera smarta kapitel, inspelningshöjdpunkter och nästa steg.

Byt namn på inspelningens mötesämne och visningsnamn

Du kan ändra ämnet för din molninspelning såväl som dess visningsnamn. Du kan också se analyser, såsom sidvisningar och nedladdningar, för molninspelningar som du har delat internt eller externt.

Visa molninspelningsanalys

Du kan se analyser (sidvisningar och nedladdningar) för en molninspelning som du har delat internt eller externt.

1. Få tillgång till inspelningshantering
  2. Hitta inspelningen du vill visa och klicka på ämnet.
  3. Klick på Inspelningsanalys.
  4. Använd listrutorna högst upp för att ange ett datumintervall och klicka sedan på Sök.
  5. Klicka på en av flikarna för att se en sammanfattning eller filtrera data efter vy/nedladdningar.
    Du kommer att se följande inspelningsmätvärden:
    • Sammanfattning: En kort sammanfattning av visningar och nedladdningar efter datum.
    • Efter visning: Antalet gånger som någon tittade på inspelningssidan, samt hur länge de tittade på inspelningen. Det här mätvärdet spårar inte antalet gånger inspelningen spelades upp. Det här mätvärdet räknar inte heller unika sidvisningar, så om någon laddar om sidan räknas det som en annan visning.
    • Genom nedladdning: Antalet gånger som någon klickade på Ladda ned på molninspelningssidan. Det här mätvärdet spårar inte antalet gånger som nedladdningen slutfördes. Med andra ord, om användaren klickade på Ladda ner men inte avslutade nedladdningen, räknas det fortfarande mot detta mätvärde.

Du kan också klicka på Exportera som CSV-fil, vilket kommer att exportera data på den aktuella fliken som en CSV-fil.

Obs!

Hur man exporterar en lista över molninspelningar

Du kan exportera en CSV-fil med inspelningsdetaljer, inklusive värdens e-post, mötes-ID, mötesämne, startdatum och -tid och filstorlek.

1. Få tillgång till inspelningshantering
  2. Ange de sökkriterier du vill ladda ner en rapport om.
  3. Klicka på Exportera.