Komma igång med Windows och macOS

Zoom förenar molnvideokonferenser, enkla onlinemöten och gruppmeddelanden till en lättanvänd plattform. Vår lösning erbjuder den bästa upplevelsen för video, ljud och trådlös skärmdelning på flera plattformar. Följ den här artikeln för att lära dig mer om basfunktionerna i Zoom-klienten på Windows och Mac.

Förutsättningar för att använda Zoom på Windows eller macOS

Denna artikel omfattar:

Logga in och gå med

När du har startat Zoom klickar du på Delta i ett möte för att gå med i ett möte utan att logga in. Om du vill logga in för att starta eller schemalägga ditt eget möte klickar du på Logga in.

Du kan logga in med ditt Zoom-, Google- eller Facebook-konto. Du kan också logga in med SSO.Om du inte har ett konto klickar du på Registrera dig gratis. Om du har ett Zoom-konto men inte kommer ihåg ditt lösenord klickar du på Glömt.

Hem

När du har loggat in kommer du att se fliken Hem, där du kan klicka på dessa alternativ:

Chat

Välj fliken Chatt för att se privata konversationer med dina kontakter eller gruppkonversationer i chattkanaler.

Du kan komma åt dessa funktioner i panelen till vänster:

När du har valt en kontakt eller kanal i panelen till vänster kan du använda dessa funktioner i chattfönstret:

Telefon

Välj fliken Telefon för att ringa telefonsamtal, visa samtalshistorik och spela upp röstmeddelanden med Zoom Phone.

Obs! Zoom Phone-licens krävs.

Läs mer om hur du använder Zoom Phone-funktioner.

Meetings

Välj fliken Möten och klicka på Kommande för att visa, starta, redigera och radera schemalagda möten.

Du kan klicka på följande alternativ efter att ha valt ett schemalagt möte i panelen till vänster:

Kontakter

Välj fliken Kontakter för att visa och hantera dina kontakter.

kontroller under möte

När du har startat eller deltagit i ett möte kan du komma åt möteskontrollerna som finns längst ner i mötesfönstret (flytta musen i Zoom-fönstret för att visa möteskontrollerna).

Läs mer om möteskontroller för värdar, medvärdar och deltagare. Du kan också delta i ett testmöte för att bekanta dig med möteskontrollerna innan du deltar i ett schemalagt möte.

Mer resurser