Gå med i ett Zoom-testmöte

Förbered dig för kommande Zoom-möten genom att göra ett Zoom-testsamtal. Under ditt testmöte har du möjlighet att kontrollera din internetanslutning, bekanta dig med Zooms videokonferensfunktioner och justera ditt ljud och video innan du går med i mötet.

Om du inte har tid innan du går med kan du även testa din video eller ditt ljud medan du är i ett Zoom-möte.

Obs!: Om du använder mobilappen Zoom kan du besöka http://zoom.us/test för att gå med i ett testmöte och sedan följa instruktionerna för att testa din video eller ditt ljud.

Förutsättningar för att gå med i ett testmöte

Hur man skapar ett testvideosamtal

1. Besök http://zoom.us/test.
  2. Klicka på knappen Gå med för att starta Zoom.
    Du kommer att omdirigeras för att starta mötet från webbläsaren:
    • Om du har Zoom-skrivbordsklient installerad på din dator klickar du på Öppna Zoom.us för att starta Zoom.
    • Om du inte har Zoom-skrivbordsklient installerad på din dator klickar du på ladda ner och kör Zoom för att ladda ner, installera och sedan köra Zoom.
    • Om du inte kan ladda ner eller köra Zoom-skrivbordsklient på din dator klickar du på gå med i din webbläsare.
  3. Zoom-testmötet kommer att visa ett popup-fönster för att testa dina högtalare. Om du inte hör ringsignalen använder du listrutan eller klickar på Nej för att byta högtalare tills du hör ringsignalen.Klicka på Ja för att fortsätta till mikrofontestet.

4. Om du inte hör en ljuduppspelningen använder du listrutan eller klickar på Nej för att byta mikrofon tills du hör uppspelningen.Klicka på Ja när du hör uppspelningen.
  5. Klicka på Gå med med datorljud.
  6. Klicka på Gå med med datorljud för att gå med i testmötet med den valda mikrofonen och högtalarna.
    Du kommer att gå med i Zoom-testmötet som en deltagare. Läs mer om deltagarkontroller i ett möte.