Förbättra din video i Zoom

Zoom har många inbyggda funktioner för att höja video- och bildkvaliteten och förbättra videokonferenser med hjälp av virtuella bakgrunder och filter. De här funktionerna leder till en bättre upplevelse av möten, webbinarier och distansarbete och dessutom kan värdar och deltagare ge sin video en personlig touch.

Dessutom kan kontoägare och administratörer ladda upp anpassade filter åt sina användare.

Denna artikel omfattar anvisningar för hur du förbättrar dålig video- och bildkvalitet, inklusive:

Obs! Du kan även testa din video för att stämma av att de här inbyggda funktionerna är korrekt konfigurerade innan du ansluter till ett Zoom-möte.

Förutsättningar för Zoom-videor med hög kvalitet

Funktionerna Förbättra min framtoning, HD-video och Virtuell bakgrund

*Obs! Funktionen Förbättra min framtoning är inte tillgänglig Zoom-appen för Android.

Funktionen för justering för ljus

Funktionen för videofilter

Funktionen för studioeffekter

Obs! Alla Zoom-funktioner är inte tillgängliga i alla regioner och på alla kontonivåer. Om du inte ser en viss funktion kan det hända att du inte har åtkomst till den.

Hur man förbättrar video- och bildkvaliteten för möten

Aktivera HD-video

Tack vare vår HD-videokapacitet kan videokonferenser visas med hög upplösning.

Obs! På grund av händelseutvecklingen med covid-19 är video i 720p-kvalitet endast tillgänglig för användare med Pro-konton och endast för möten med högst två deltagare. 1080p-kvalitet är för närvarande tillgänglig för särskilda syften. Mer information finns i våra krav för HD för grupper.

Du kan aktivera HD-video och använda 720p eller 1080p för video med hög kvalitet när du befinner dig i ett möte eller webbinarium. Så här aktiverar du HD-video i Zoom-klienten:

1. Klicka på din profilbild i Zoom-skrivbordsklienten och klicka sedan på Inställningar .
  2. Klicka på fliken Video.
  3. Klicka på HD.

Även när inställningen är aktiverad måste enheten uppfylla bandbreddskraven. Se till att du följer riktlinjerna för hur du aktiverar HD när du befinner dig i ett möte eller webbinarium. Om videon låser sig eller buffrar när HD-video är aktiverat ska du kontrollera nätverksanslutningen. Läs mer om hur du felsöker Zoom-videokrascher om du behöver hjälp med vanliga video- och kameraproblem.

Justera för svagt ljus

Med Zooms inställningar för svagt ljus kan du kompensera för bristfälliga ljusförhållanden under fjärrvideokonferenser genom att öka ljusstyrkan i videon när omgivningen är mörk.

1. Klicka på din profilbild i Zoom-skrivbordsklienten och klicka sedan på Inställningar .
  2. Klicka på fliken Video  .
  3. Aktivera Justera för svagt ljus.
  4. Standardinställningen för denna funktion är Auto. Dock kan du välja Manuellt och justera inställningen tills du uppnår önskad effekt.

Förbättra min framtoning

Med funktionen Förbättra min framtoning får bilden av dig ett mjukare fokus och din digitala framtoning förbättras i realtid.

1. Klicka på din profilbild i Zoom-skrivbordsklienten och klicka sedan på Inställningar .
  2. Klicka på fliken Video.
  3. Klicka på Förbättra min framtoning.
  4. Justera effekten genom att använda skjutreglaget.

Zoom kommer ihåg din inställning och använder den nästa gång du startar eller deltar i ett möte på samma dator.

1. Tryck på Inställningar i Zoom-appen.
  2. Tryck på Möten.
  3. Tryck på Förbättra min framtoning.
  4. Växla mellan att aktivera och inaktivera det här alternativet för att visa videon med eller utan förbättringseffekt.
  5. Justera effekten genom att använda skjutreglaget.

Zoom kommer ihåg din inställning och använder den nästa gång du startar eller deltar i ett möte på samma enhet.

Använd videofilter

Med videofilter används olika överlägg, färgfilter och andra anpassade videoramar under möten och webbinarier – allt inuti Zoom-skrivbordsklienten och mobilappen.

1. Logga in på Zoom-skrivbordsklienten.
  2. Klicka på din profilbild och sedan på Inställningar.
  3. Klicka på fliken Bakgrund och filter .
  4. Klicka på fliken Videofilter.
  5. Välj önskat filter.
  6. (Valfritt) Klicka i kryssrutan bredvid Använd för alla framtida möten om du vill ställa in filtret som standard för alla möten som du deltar i eller är värd för.
  1. Logga in i Zoom-mobilappen.
  2. Tryck på Mer bland kontrollerna när du befinner dig i ett Zoom-möte.
  3. Tryck på Bakgrund och filter och välj sedan fliken Filter
  4. Tryck på det filter som du vill använda.
  5. (Valfritt) Tryck på alternativet Använd för alla möten om du vill fortsätta att använda det här filtret för alla möten som du deltar i på den här enheten.
  6. När du är klar med att välja filter trycker du på X för att återgå till mötet.

Använd virtuella bakgrunder

Funktionen Virtuell bakgrund låter dig visa en bild eller video som bakgrund under ett Zoom-möte. Den här funktionen fungerar bäst med en greenscreen och jämn belysning, eftersom den låter Zoom identifiera skillnaden mellan dig och bakgrunden.

Använd studioeffekter

Med funktionen Studioeffekter kan du använda filter för ögonbryn, mustasch eller skägg och läppfärg som en del av ditt videoutseende.

1. Logga in på Zoom-skrivbordsklienten.
  2. Klicka på din profilbild och sedan på Inställningar.
  3. Klicka på fliken Bakgrund och filter.
  4. Klicka på Studioeffekter i det nedre högra hörnet.
  5. Välj önskade inställningar i sektionerna Ögonbryn, Mustasch och skägg och Läppfärg.
  6. Markera eller avmarkera kryssrutan Använd för alla framtida möten.
  7. Klicka på Stäng.