Komma igång-guide för nya användare

Den här snabbguiden hjälper dig att komma igång med ditt nya Zoom-konto. Den beskriver bland annat hur du utför sådana grundläggande uppgifter som att schemalägga ditt första möte, ladda ner Zoom-klienten och uppdatera din Zoom-profil. Oavsett om du just har registrerat ett eget Zoom-konto eller har fått en inbjudan till ett befintligt konto kan du läsa den här snabbguiden för att få en sammanfattning av nästföljande steg och klicka på de inbäddade länkarna för att läsa mer.

Denna artikel omfattar:

Hur man registrerar sig och aktiverar sitt Zoom-konto

Anslut till ett befintligt konto

Om du blir inbjuden till ett befintligt konto får du ett e-postmeddelande från Zoom (no-reply@zoom.us). Klicka på Godkänn begäran i detta e-postmeddelande när du får det.

När du accepterar inbjudan till det andra kontot överförs dina profiluppgifter (namn, profilbild, tidszon osv.), schemalagda möten och webbinarier, molninspelningar, chatthistorik, kontakter och inställningar, men inga rapporter. Vi rekommenderar att du öppnar och laddar ner alla rapporter som du kan behöva innan du accepterar inbjudan. Du har 30 dagar på dig att acceptera inbjudan innan den förfaller.

Skapa ett eget konto

Du registrerar dig för ett eget gratiskonto genom att gå in på Zooms registreringssida och ange din e-postadress. Du får då ett e-postmeddelande från Zoom (no-reply@zoom.us). Klicka på Aktivera konto i detta e-postmeddelande.

Hur man loggar in på sitt Zoom-konto på nätet

Du kan när som helst logga in på ditt Zoom-konto på nätet på zoom.us/signin. När du är inloggad kan du använda panelen på vänster sida för att navigera på Zoom-webbportalen. Du kan uppdatera din profil, schemalägga ett möte, redigera dina inställningar och mycket annat.

Hur man uppdaterar sin profil

Du kan uppdatera din profil genom att lägga till en profilbild, ställa in din tidszon, uppdatera ditt lösenord och mycket annat.Du kommer åt din Zoom-profil genom att logga in på Zoom-webbportalen och klicka på Profil

Hur man schemalägger sitt första möte

Det finns många sätt att schemalägga ett möte, inklusive via Zoom-webbportalen, via Zoom-klienten eller med hjälp av ett av våra tillägg eller plugin-program. Här följer några grundläggande anvisningar för hur du schemalägger ditt första möte.

1. Logga in på din Zoom-webbportal.
  2. Klicka på Möten.
  3. Klicka på Schemalägg ett möte.
  4. Välj datum och tid för ditt möte.
  5. (Valfritt) Välj eventuella andra inställningar som du vill använda.
  6. Klicka på Spara.

Hur man laddar ner Zoom-klienten

Du kan ladda ner såväl Zoom-skrivbordsklienten för Mac, Windows, Linux och ChromeOS som Zoom-mobilappen för iOS och Android från vår nedladdningssida.

Hur man startar ett testmöte

Du kan gå med i ett test-Zoom-möte för att bekanta dig med Zoom och testa din mikrofon och dina högtalare innan du går med i ett Zoom-möte. Besök zoom.us/test och klicka på Gå med

Hur man startar sitt första möte som värd

När du är mötesvärd finns det flera sätt att starta ditt möte. Dina kommande möten listas på fliken Möten i din Zoom-skrivbordsklient eller mobilapp. Du kan klicka på Starta vid mötesnamnet. Du kan också starta dina möten från Zoom-webbportalen.

1. Logga in på din Zoom-webbportal.
  2. Klicka på Möten.
  3. Under Kommande klickar du på Starta bredvid det möte som du vill starta.
  4. Zoom-klienten bör då öppnas automatiskt och starta mötet.

Hur man bjuder in andra till sitt möte

Att bjuda in andra att gå med i ett möte är inte svårare än att dela inbjudan eller länken för deltagande. Du kan göra detta när du har schemalagt mötet genom att klicka på Kopiera inbjudan.

Hur man går med i annan användares möte

Det finns många sätt att delta i ett möte, men det enklaste är att klicka på länken för deltagande som du fått av mötesvärden. Du kan även klicka på Gå med i din Zoom-klient och ange mötes-ID:t. Du kan också bli ombedd att ange ett möteslösenord, så se till att ha informationen i mötesinbjudan nära till hands.