Använda suddig bakgrund

Om ingen anpassad virtuell bakgrund är tillgänglig eller uppfyller dina behov, men du ändå vill upprätthålla en viss nivå av integritet gentemot omgivningen, kan alternativet för suddig bakgrund vara utmärkt. Med det här alternativet blir bakgrunden i din video suddig så att det inte går att se exakt vem eller vad som befinner sig bakom dig. Det är perfekt om du vill dölja ett stökigt studentrum, delta i ett möte från ett kafé eller bara ge ett professionellt intryck.

Denna artikel omfattar:

Förutsättningar för att använda suddig bakgrund

Hur man aktiverar suddig bakgrund

Alternativet Suddigt är bara en variant av alternativen för virtuell bakgrund, och den styrs direkt genom inställningen Virtuell bakgrund. Mer information finns i avsnittet Aktivera virtuell bakgrund i supportartikeln Virtuell bakgrund.

Hur man aktiverar suddig bakgrund före ett möte

1. Logga in på Zoom-skrivbordsklienten.
  2. Klicka på din profilbild och sedan på  Inställningar.
  3. Välj Bakgrunder och filter .
    Obs! Om du inte har någon flik med namnet Virtuell bakgrund men har aktiverat den i webbportalen ska du logga ut från Zoom-skrivbordsklienten och logga in igen.
  4. Klicka på alternativet Suddigt.
    Bakgrunden blir suddig bakom dig och skymmer omgivningen.

Hur man aktiverar suddig bakgrund under ett möte

1. Gå med i ett Zoom-möte eller webbinarium som paneldeltagare.
  2. I det nedre vänstra hörnet av videofönstret klickar du på uppåtpilen bredvid knappen Starta video /Stoppa video
  3. Klicka på Gör min bakgrund suddig
    Obs! Det här alternativet kräver version 5.9.3 eller senare. I ovanstående avsnitt kan du läsa om hur du styr funktionen för suddig bakgrund om du använder en äldre version.

Obs!

Hur man aktiverar suddig bakgrund under ett möte

1. Logga in på Zoom-mobilappen.
  2. Tryck på Mer bland kontrollerna när du befinner dig i ett Zoom-möte.
  3. Tryck på Virtuell bakgrund (Android) eller Bakgrund och filter (iOS).
  4. Tryck på alternativet Suddigt.
    Bakgrunden blir suddig bakom dig och skymmer omgivningen.