Dela datorljud under en skärmdelning

Med skärmdelning i Zoom kan du dela skrivbordet, ett fönster, en applikation eller ljud/video. Om ljudet är en viktig del av det innehåll som du delar kan du även sända datorns ljud (i mono eller stereo) till fjärrdeltagarna när du delar innehållet, vilket ger en mer professionell och fängslande delningsupplevelse.

Denna artikel omfattar:

Förutsättningar för att dela datorljud som delat innehåll

Hur man delar ljud med delade visuella element

1. Starta eller delta i ett Zoom-möte.
  2. Klicka på Dela skärm i verktygsfältet för mötet.
  3. Välj det program eller skrivbord som du vill dela.
  4. Välj Dela ljud i det nedre vänstra hörnet i fönstret för delningsval.
  5. (Valfritt) Välj nedåtpilen  precis till höger om alternativet Dela ljud för att visa ljudalternativ och växla mellan Mono och Stereo (naturtrogen återgivning)
  6. Klicka på Dela i det nedre högra hörnet för att börja dela ditt innehåll med enhetens ljud inkluderat.

Obs!

Hur man spelar upp ljud eller musik utan att dela sin skärm

När du befinner dig i ett möte kan du spela upp allt ljud som kommer från datorn, vilket innebär att lokala eller online-musikspår som du spelar upp även hörs i mötet. Om du vill spela upp ljud eller musik utan att dela din skärm när du befinner dig i ett möte gör du följande.

1. Starta eller delta i ett Zoom-möte.
  2. Klicka på Dela skärm i verktygsfältet för mötet.
  3. Klicka på fliken Avancerat i delningsfönstret.
  4. Klicka på alternativet Datorljud
  5. (Valfritt) Välj nedåtpilen i det nedre högra hörnet i alternativet Datorljud för att visa ytterligare ljudalternativ och växla mellan Mono och Stereo (naturtrogen återgivning) för det ljud som delas i mötet.
  6. Klicka på Dela i det nedre högra hörnet för att börja dela enhetens ljud.

Hur man justerar volymen hos delat ljud under ett möte

Om du vill kontrollera det ljud som du delar direkt till Zoom-mötet via delningsfunktionen måste du justera volymen från den applikation som spelar upp ljudet eller justera den övergripande volymen direkt på enheten. Om du exempelvis spelar upp en YouTube-video och delar ljudet till mötet bör du justera volymen direkt i YouTube. Du kan även justera den övergripande volymen i enhetsinställningarna, men då påverkas även det ljud som kommer från Zoom.