Utse en alternativ värd

Under schemaläggningen av ett möte kan värden utse en annan licensierad användare på samma konto till alternativ värd. Den alternativa värden kan starta mötet för värdens räkning. Denna användare får ett e-postmeddelande som talar om att hen har lagts till som alternativ värd och innehåller en länk för att starta mötet. Om funktionen för e-postaktivering har inaktiverats på Zoom-webbportalen får inte den alternativa värden något e-postmeddelande om att starta mötet.

Det är till och med möjligt att använda en alternativ värd mellan länkade huvud-/underkonton

Obs! Om du är osäker på om rollen alternativ värd är rätt för dig kan du läsa mer om rollerna i ett möte.

Denna artikel omfattar:

Förutsättningar för att utse en alternativ värd

Begränsningar för alternativa värdar

Hur man utser en alternativ värd

1. Logga in på Zoom-skrivbordsklienten.
  2. Klicka på Schemalägg på fliken Hem .
    Schemaläggningsfönstret öppnas.
  3. Klicka på Avancerade alternativ.
  4. Ange den alternativa värdens namn i fältet Alternativa värdar för att söka igenom användarna. Du kan även ange den alternativa värdens e-postadress om namnet inte visas.
  5. (Valfritt) Markera kryssrutan för att aktivera Tillåt alternativa värdar att lägga till eller redigera omröstningar. Den här funktionen kräver Zoom-version 5.8.0 eller senare.
  6. Klicka på Schemalägg för att slutföra åtgärden och öppna den kalender som du har valt.
    Den alternativa värden får nu ett e-postmeddelande om att hen har lagts till som alternativ värd förutsatt att hen inte har inaktiverat denna e-postavisering på Zoom-webbportalen.
  1. Logga in på Zoom-webbportalen.
  2. Klicka på Möten i navigeringsmenyn och klicka sedan på Schemalägg ett möte.
  3. Bläddra ner till Alternativ och klicka på Visa för att visa ytterligare mötesalternativ.
  4. Ange den alternativa värdens e-postadress i fältet Alternativa värdar.
  5. (Valfritt) Markera kryssrutan för att aktivera Tillåt alternativa värdar att lägga till eller redigera omröstningar. Den här funktionen kräver Zoom-version 5.8.0 eller senare.
  6. Klicka på Spara för att slutföra åtgärden.
    Den alternativa värden får nu ett e-postmeddelande om att hen har lagts till som alternativ värd förutsatt att hen inte har inaktiverat denna e-postavisering på Zoom-webbportalen.
  1. Logga in på Zoom-mobilappen.
  2. Tryck på Schemalägg på fliken Möten .
    Schemaläggningsfönstret öppnas.
  3. Tryck på Avancerade alternativ.
  4. Tryck på Alternativa värdar.
  5. Ange de användare i listan som du vill lägga till som alternativa värdar eller ange deras e-postadresser och tryck sedan på OK.
  6. (Valfritt) Tryck på växelknappen för att aktivera Tillåt alternativa värdar att lägga till eller redigera omröstningar. Den här funktionen kräver Android-klientversion 5.8.3 eller senare.
  7. Tryck på Schemalägg för att slutföra schemaläggningen.
    Den alternativa värden får nu ett e-postmeddelande om att hen har lagts till som alternativ värd förutsatt att hen inte har inaktiverat denna e-postavisering på Zoom-webbportalen.
  1. Logga in på Zoom-mobilappen.
  2. Tryck på Schemalägg på fliken Möten .
    Schemaläggningsfönstret öppnas.
  3. Tryck på Avancerade alternativ.
  4. Tryck på Alternativa värdar.
  5. Ange de användare i listan som du vill lägga till som alternativa värdar eller ange deras e-postadresser och tryck sedan på OK.
  6. (Valfritt) Tryck på växelknappen för att aktivera Tillåt alternativa värdar att lägga till eller redigera omröstningar. Den här funktionen kräver Zoom-klientversion 5.8.0 eller senare.
  7. Tryck på Klar för att slutföra schemaläggningen.
    Den alternativa värden får nu ett e-postmeddelande om att hen har lagts till som alternativ värd förutsatt att hen inte har inaktiverat denna e-postavisering på Zoom-webbportalen.
Lär dig hur du schemalägger med hjälp av Outlook-insticksprogrammet.
  1. Klicka på knappen Schemalägg ett möte.
  2. I Schemaläggningsalternativ anger du den alternativa värdens e-postadress i fältet Alternativa värdar
  3. (Valfritt) Markera kryssrutan för att aktivera Tillåt alternativa värdar att lägga till eller redigera omröstningar.
  4. När du har valt övriga alternativ klickar du på Fortsätt.
  5. Lägg till dem som ska bjudas in till mötet och spara eller skicka inbjudan.
  1. Logga in på Chrome-tillägget.
  2. Klicka på Schemalägg möte.
  3. I Schemaläggningsalternativ anger du den alternativa värdens e-postadress i fältet Alternativa värdar
  4. (Valfritt) Markera kryssrutan för att aktivera Tillåt alternativa värdar att lägga till eller redigera omröstningar.
  5. Klicka på Fortsätt.
  6. När du är klar med inbjudan klickar du på Spara.
  1. Logga in på Firefox-tillägget.
  2. Klicka på Schemalägg möte.
  3. Schemaläggningsalternativ bör visas. Om schemaläggningsalternativen inte visas automatiskt klickar du på tillägget och på kugghjulsikonen.
  4. Ange den alternativa värdens e-postadress i fältet Alternativa värdar
  5. (Valfritt) Markera kryssrutan för att aktivera Tillåt alternativa värdar att lägga till eller redigera omröstningar.
  6. (Valfritt) Markera Tillåt mig att specificera varje gång om du alltid vill bli ombedd att ange inställningar i Alternativa värdar.
  7. Klicka på Spara ändringar.
  8. När du är klar med inbjudan klickar du på Spara.