Konfigurera Zoom Mail-klienten

tipsikon
Lär dig hur du använder Zoom Mail När du har anslutit din e-posttjänst till Zoom kan du läsa mer om hur du kommer åt, hanterar och skickar e-postmeddelanden.

Med Zoom Mail-klienten kan du visa och hantera dina e-postmeddelanden direkt från Zoom-skrivbordsklienten och samla alla dina mötes-, telefon-, chatt-, whiteboard- och e-postfunktioner i en och samma applikation. När du har anslutit ditt befintliga Google- eller Microsoft 365 (Exchange)-konto kan du visa och skicka e-postmeddelanden via Zoom-klienten. Du kan även skapa en ny e-postadress via Zoom Mail-tjänsten om du inte vill använda någon av dessa tredjepartstjänster.

Du kan även ansluta ditt Google- eller Microsoft 365 (Exchange)-konto för att visa och hantera din kalender via Zoom-klienten.

Denna artikel omfattar:

Förutsättningar för att använda Zoom Mail-klienten

Begränsningar i Zoom Mail-klienten

Hur man utför en inledande e-postkonfiguration

Zoom Mail-klienten kan anslutas till din befintliga Google- eller Microsoft 365 (Exchange)-e-posttjänst, eller direkt till Zoom Mail-tjänsten.

Ansluta ditt Google-konto till Zoom Mail-klienten

1. Logga in på Zoom-skrivbordsklienten.
  2. Klicka på fliken E-post .
    Om du aldrig har konfigurerat ditt Zoom-konto för e-post- eller kalenderåtkomst uppmanas du att göra detta.
  3. Tillåt åtkomst till ditt Google-konto genom att klicka på Anslut Google-konto.
    Din Zoom-profilsida öppnas i standardwebbläsaren och dina behörigheter för Kalender- och kontaktintegration visas.
  4. Ändra behörigheterna för tjänsten och se till att inkludera både Läs- och Skriv-behörighet för E-post.
    Du kan även ge Zoom läs- och skrivbehörighet för din kalender så att du kan komma åt kalendern via Zoom Calendar-klienten.
  5. Välj Google som den tjänst som du vill ansluta till.
  6. Klicka på Nästa.
    Du dirigeras då till Googles inloggningssida.
  7. Logga in på ditt Google-konto och klicka sedan på Tillåt för att ge Zoom åtkomst till din e-post (och kalender om du valt detta).
    När du har beviljat åtkomst omdirigeras du till Zoom Mail-klienten igen så att du kan se dina e-postmeddelanden.

Ansluta ditt Microsoft 365 (Exchange)-konto till Zoom Mail-klienten

1. Logga in på Zoom-skrivbordsklienten.
  2. Klicka på fliken E-post .
    Om du aldrig har konfigurerat ditt Zoom-konto för e-post- eller kalenderåtkomst uppmanas du att göra detta.
  3. Tillåt åtkomst till ditt Office 365-konto genom att klicka på Anslut Office 365-konto.
    Din Zoom-profilsida öppnas i standardwebbläsaren och dina behörigheter för Kalender- och kontaktintegration visas.
  4. Ändra behörigheterna för tjänsten och se till att inkludera både Läs- och Skriv-behörighet för E-post.
    Du kan även ge Zoom läs- och skrivbehörighet för din kalender så att du kan komma åt kalendern via Zoom Calendar-klienten.
  5. Välj Office 365 som den tjänst som du vill ansluta till.
  6. Klicka på Nästa.
    Du dirigeras då till inloggningssidan för Office 365.
  7. Logga in på ditt Office 365-konto.
  8. Kontrollera att alternativet Auktorisera med OAuth 2.0 är markerat och klicka sedan på Tillåt för att ge Zoom åtkomst till din e-post (och kalender om du valt detta).
    När du har beviljat åtkomst omdirigeras du till Zoom Mail-klienten igen så att du kan se dina e-postmeddelanden.

Ansluta ditt konto för Zoom Mail-tjänsten till Zoom Mail-klienten

För anslutning till Zoom Mail- och kalendertjänster krävs det ett Zoom One Pro- eller Standard Pro-, Zoom One Business- eller Zoom One Enterprise-konto och dessa tjänster måste vara aktiverade för användning av en administratör.

1. Logga in på Zoom-skrivbordsklienten.
  2. Klicka på fliken E-post .
    Om du aldrig har konfigurerat ditt Zoom-konto för e-post- eller kalenderåtkomst uppmanas du att göra detta.
  3. Om det är första gången klickar du på Kom igång.
    Olika e-posttjänstalternativen kommer att visas.
  4. Klicka på Anslut Zoom Mail.
    Obs
    ! För att få skapa ett konto för Zoom Mail-tjänsten måste du vara en licenserad användare.
    Du får en personlig krypteringsnyckel som du kan kopiera för egen arkivering. Du behöver den för att återställa dina krypterade e-postmeddelanden om du förlorar enheten.
  5. Klicka på Nästa för att fortsätta.
  6. Ange önskad e-postadress för Zoom Mail-tjänsten och klicka på Skapa konto.
    Om den angivna e-postadressen redan är upptagen eller inte är tillåten ombeds du att försöka med en annan e-postadress.
    Om denna godkänns läses din nya Zoom Mail-inkorg in.

Zoom-mobilappen har för närvarande stöd för Zoom- och Google-e-posttjänster men har inte stöd för anslutning till Microsoft 365 (Exchange)-e-posttjänster. Även om du kan visa och hantera dina e-postmeddelanden i Zoom-mobilappen måste den inledande konfigurationen av Zoom Mail- och kalendertjänsterna utföras via skrivbordsklienten.

Ansluta ditt Google-konto till Zoom Mail-klienten

1. Logga in på Zoom-mobilappen.
  2. Tryck på fliken Mer .
  3. Tryck på E-post.
  4. Läs igenom introduktionen till Zoom Mail och tryck på Kom igång.
  5. Tryck på Logga in med Google för att bevilja åtkomst till ditt Google-konto.
    Din Zoom-profilsida öppnas i standardwebbläsaren och dina behörigheter för Kalender- och kontaktintegration visas.
  6. Ändra behörigheterna för tjänsten och se till att inkludera både Läs- och Skriv-behörighet för E-post.
    Du kan även ge Zoom läs- och skrivbehörighet för din kalender så att du kan komma åt dina kalenderhändelser via Zoom Calendar-klienten.
  7. Välj Google som den tjänst som du vill ansluta till.
  8. Tryck på Nästa
    Du dirigeras då till Googles inloggningssida.
  9. Logga in på ditt Google-konto och tryck sedan på Fortsätt för att ge Zoom åtkomst till din e-post (och kalender om du valt detta).
    När du har beviljat åtkomst omdirigeras du till Zoom Mail-klienten igen så att du kan se din kalender.