Aktivera eller inaktivera inställningen för länken ”Delta från din webbläsare”

Kontoägare och admin kan aktivera eller inaktivera inställningen Visa länken ”Delta från din webbläsare” i Zoom-webbportalen. När den är aktiverad kan deltagare som föredrar att använda en webbläsare eller som inte kan installera Zoom Workplace-appen på sin enhet delta i ett möte eller webbinarium med hjälp av Zoom-webbappen. Länken Delta från din webbläsare visas när användaren klickar på länken för att delta i mötet eller webbinariet. När deltagaren klickar på Delta från din webbläsare ombeds de att ange sitt namn, och kan sedan delta i mötet eller webbinariet i Zoom-webbapp.

Inställningen Visa länken ”Delta från din webbläsare” är aktiverad som standard.

anmärkningsikon

Från och med den 22 juli 2026 kommer inställningen Kräv lösning av CAPTCHA för gästanvändare (användare som inte är inloggade) att börja aktiveras för alla konton i en stegvis utrullning som sker under de kommande månaderna. När den har aktiverats visas den inte längre i webbportalen. Användare som går med som gäster utvärderas med en osynlig CAPTCHA, inget pussel eller manuell verifiering krävs. Om användare flaggas blir de ombedda att logga in för att gå med.

Krav för att aktivera eller inaktivera länken ”Delta från din webbläsare”

Begränsningar för länken Delta från din webbläsare

Innehållsförteckning

Hur man aktiverar eller inaktiverar Visa länken ”Delta från din webbläsare”

Aktivera eller inaktivera Visa länken ”Delta från din webbläsare” för hela kontot

Den här inställningen gör att kontoägare eller admin kan aktivera eller inaktivera Visa länken ”Delta från din webbläsare” för alla användare på kontot.

  1. Logga in på Zoom-webbportalen som admin med befogenhet att redigera kontoinställningar.
  2. Klicka på din profilbild eller dina initialer längst upp till höger och klicka sedan på Admin Center.
  3. Klicka på Inställningar  i sidomenyn.
  4. Klicka på Möten.
  5. Under I möte (avancerat) klickar du på reglaget Visa länken ”Gå med från din webbläsare” för att aktivera eller inaktivera.
  6. Om en dialogruta för verifiering visas klickar du på Aktivera eller Inaktivera för att verifiera ändringen.
  7. (Valfritt) Markera eller avmarkera följande kryssrutor för att aktivera eller inaktivera underinställningar efter behov och klicka sedan på Spara.
  8. (Valfritt) Om du vill förhindra att alla användare på ditt konto ändrar den här inställningen klickar du på låsikonen och sedan på Lås för att bekräfta inställningen.

Aktivera eller inaktivera länken ”Delta från din webbläsare” för en grupp användare

Den här inställningen gör att kontoägare eller admin kan aktivera eller inaktivera Visa länken ”Delta från din webbläsare” för en specifik grupp användare. Ändringarna gäller endast för användare i den valda gruppen.

  1. Logga in på Zoom-webbportal som admin med befogenhet att Redigera grupp.
  2. Klicka på din profilbild eller dina initialer längst upp till höger och klicka sedan på Admin Center.
  3. Klicka på Användare  i sidomenyn.
  4. Klicka på Grupper.
  5. Klicka på det aktuella gruppnamnet i listan.
  6. I avsnittet Allmän konfiguration klickar du på Redigera produktinställningar.
  7. Klicka på fliken Möte.
  8. Under I möte (avancerat) klickar du på reglaget Visa länken ”Gå med från din webbläsare” för att aktivera eller inaktivera.
  9. Om en dialogruta för verifiering visas klickar du på Aktivera eller Inaktivera för att verifiera ändringen.
    Obs! Om alternativet är gråtonat har det låsts på kontonivå och måste ändras på den nivån.
  10. (Valfritt) Markera eller avmarkera följande kryssrutor för att aktivera eller inaktivera underinställningar efter behov och klicka sedan på Spara.
  11. (Valfritt) Om du vill hindra alla användare i gruppen från att ändra den här inställningen klickar du på låsikonen  och sedan på Lås för att bekräfta inställningen.

Aktivera eller inaktivera länken ”Delta från din webbläsare” för ditt personliga konto

Den här inställningen gör att enskilda användare kan aktivera eller inaktivera Visa länken ”Delta från din webbläsare” för sitt personliga konto. Du behöver inte adminbehörighet för att ändra inställningen, såvida den inte har låsts av en admin för hela kontot eller en grupp användare.

  1. Logga in på Zoom-webbportal.
  2. Klicka på din profilbild eller dina initialer längst upp till höger och klicka sedan på Mitt konto.
  3. Klicka på Inställningar  i sidomenyn.
  4. Klicka på Möte.
  5. Under I möte (avancerat) klickar du på reglaget Visa länken ”Delta från din webbläsare” för att aktivera eller inaktivera.
  6. Om en dialogruta för verifiering visas klickar du på Aktivera eller Inaktivera för att verifiera ändringen.
    Obs! Om alternativet är gråtonat har det låsts på antingen grupp- eller kontonivå. Du kan inte ändra den själv och måste kontakta din Zoom-admin.
  7. (Valfritt) Markera eller avmarkera följande kryssrutor för att aktivera eller inaktivera underinställningar efter behov och klicka sedan på Spara.