Ändra ditt namn på Zoom

Du kan ändra ditt namn på Zoom-klienterna och din kontoprofil så att ditt namn är uppdaterat på hela plattformen. I din kontoprofil och på Zoom-plattformen kan du ändra ditt fullständiga namn i ditt Zoom-konto, som visas för andra användare i samma konto. Du kan även ändra ditt visningsnamn, som är det namn som visas i din profil på hela Zoom-plattformen, till exempel ditt profilkort och i möten och webbinarier. Dessutom kan du anpassa ditt skärmnamn före, under eller efter ett Zoom-möte.

Anmärkningar:

Denna artikel omfattar:

Förutsättningar för att ändra ditt namn på Zoom

Hur man ändrar sitt namn på Zoom

Ändra ditt namn på Zoom-webbportalen

1. Logga in på Zoom-webbportalen.
  2. Klicka på Profil i navigeringsmenyn.
  3. Klicka på Redigera intill ditt kontoprofilnamn.
  4. För ditt kontoprofilnamn anger du ditt förnamn och efternamn.
  5. Som visningsnamn anger du ett namn (t.ex. ditt förnamn, fullständiga namn eller smeknamn) som ska visas för andra på Zoom.
  6. Klicka på Spara.

Ändra ditt namn på Zoom-klienterna

1. Logga in på Zoom-skrivbordsklienten.
  2. Klicka på din profilbild och klicka sedan på Inställningar.
  3. Klicka på Profil.
    Obs! Du kan även klicka på Min profil, vilket öppnar ett nytt webbläsarfönster där du kan redigera ditt namn på Zoom-webbportalen.
  4. Klicka på Redigera min profil.
    Ett nytt webbläsarfönster öppnas som dirigerar dig till Zoom-webbportalen.
  5. Redigera din profil på Zoom-webbportalen.
  1. Logga in på Zoom-mobilappen.
  2. Tryck på Mer more-button__1_.png i det nedre högra hörnet.
  3. Tryck på ditt kontonamn.
    Skärmen Min profil öppnas.
  4. Tryck på Visningsnamn.
  5. För ditt kontoprofilnamn anger du ditt Förnamn och Efternamn.
  6. Som visningsnamn anger du ett namn (t.ex. ditt förnamn, fullständiga namn eller smeknamn) som ska visas för andra på Zoom.
  7. Tryck på Spara.

Hur man ändrar sitt namn på Zoom när man går med i ett möte

När du går med i ett Zoom-möte (via skrivbordsklienten, mobilappen eller webbklienten) kan du ange numret för mötes-ID och får då möjlighet att uppdatera ditt namn.

Om du är inloggad kan du ändra ditt namn om du inte vill att ditt standardnamn ska visas. Om du inte är inloggad kan du ange ett visningsnamn som syns för de andra mötesdeltagarna.

Hur man ändrar sitt namn på Zoom under ett möte

Om inställningen Tillåt deltagare att döpa om sig själva är aktiverad kan du välja att döpa om dig själv under ett möte. Om värden inaktiverar den här inställningen visas inte alternativet för att döpa om sig själv.

1. Delta i ett Zoom-möte via Zoom-skrivbordsklienten.
  2. Klicka på Deltagare participants-or-channel-button.pngi Zoom-kontrollerna under möte.
  3. Peka med musen på ditt namn och klicka sedan på de tre prickarna more-button__1_.png.
  4. Klicka på Byt namn.
    Ett popup-fönster visas.
  5. Ange ditt visningsnamn i popup-fönstret.
  6. Klicka på Ändra.
  1. Delta i ett Zoom-möte via Zoom-mobilappen.
  2. Tryck på Deltagare participants-or-channel-button.pngi Zoom-kontrollerna under möte.
  3. Tryck på ditt namn och tryck sedan på Byt namn.
    Ett popup-fönster visas.
  4. Ange ditt visningsnamn i popup-fönstret.
  5. Tryck på Klar.
  1. Delta i ett Zoom-möte via webbklienten.
  2. Klicka på Deltagare participants-or-channel-button.pngi Zoom-kontrollerna under möte.
  3. Peka med musen på ditt namn och klicka sedan på Mer.
  4. Klicka på Byt namn.
    Ett popup-fönster visas.
  5. Ange ditt visningsnamn i popup-fönstret.
  6. Klicka på Ändra.