Använda Zoom for Chrome PWA

Zoom förenar molnvideokonferenser och enkla onlinemöten på en lättanvänd plattform. Vår lösning erbjuder den bästa upplevelsen för video, ljud och trådlös skärmdelning på flera plattformar. Med Zoom for Chrome PWA (Progressive Web App) kan du använda en del av de funktioner som är tillgängliga i skrivbordsklienten eller mobilappen i webbläsaren Chrome.

anteckningsikon
Om du vill ha mer information om hur man distribuerar Zoom PWA för Chrome-användare kan du se konfigurationsguiden för administratörer.

Obs! Zoom for Chrome PWA skiljer sig från ChromeOS-appen och är avsett att ersätta den, eftersom stödet för ChromeOS-appar fasas ut i alla operativsystem från 5 november 2022. Vi rekommenderar starkt att administratörer börjar migrera användare från ChromeOS-appen till den nya Zoom for Chrome PWA för att säkerställa en smidig övergång.

Denna artikel omfattar:

Förutsättningar för att använda Zoom PWA

Obs! Administratörer kan distribuera PWA via Google Administratörskonsol i stället för att ge användarna åtkomst till Google Play Butik. Mer information finns i konfigurationsguiden för administratörer

Logga in och gå med

När du har installerat och startat Zoom for Chrome PWA klickar du på Delta i möte för att delta i ett möte utan att logga in. Om du vill logga in och starta eller schemalägga ett eget möte klickar du på Logga in.

Du kan logga in med dina inloggningsuppgifter för Zoom, Apple, Google, Facebook eller SSO. Om du har ett Zoom-konto men inte minns ditt lösenord kan du återställa ditt lösenord.

Fliken Hem

När du har loggat in kan du se fliken Hem där du hittar dessa alternativ för möten:

Fliken Teamchatt

På den här fliken hittar du dina chattar och kanaler. Här kan du chatta med kontakter, dela filer och skärmdumpar, ställa in och kontrollera meddelandepåminnelser med mera

Fliken Telefon

Den här fliken gör det möjligt för användarna att ringa telefonsamtal med Zoom Phone, samt se sin samtals- och röstbrevlådehistorik, komma åt delade linjer och skicka SMS-meddelanden.

Obs! Om du inte har Zoom Phone konfigurerat i ditt konto kan du inte se den här fliken.

Fliken Möten

På den här fliken visas dina kommande möten och webbinarier. Klicka på ett kommande möte för att se mer information och fler alternativ, till exempel att starta det valda mötet.

Fliken Kontakter

Välj fliken Kontakter för att visa och hantera dina kontakter. En katalog med alla dina kontakter och användargrupper visas och om organisationen har Zoom Rooms kan du även se en lista över Zoom Rooms.

Klicka på en kontakt för att se mer profilinformation, samt ett alternativ för att mötas i ett videomöte.

Fliken Whiteboards

Den här fliken innehåller ett antal lättanvända verktyg som hjälper användarna att samarbeta för att fånga idéer, processer och koncept.

kontroller under möte

När du har startat eller deltagit i ett möte kan du komma åt möteskontrollerna som finns längst ner i mötesfönstret (flytta musen i Zoom-fönstret för att visa möteskontrollerna).

Läs mer om möteskontroller för värdar, medvärdar och deltagare. Du kan också delta i ett testmöte för att bekanta dig med möteskontrollerna innan du deltar i ett schemalagt möte.

inställningar

På valfri flik i PWA kan du klicka på din profilbild och sedan klicka på Inställningar.
När du befinner dig i ett möte eller ett webbinarium kan du även klicka på Mer  i möteskontrollerna och sedan klicka på Inställningar.

Där kan du justera inställningar för ljud, video, chatt och virtuell bakgrund för att anpassa mötesupplevelsen ytterligare så att den passar dina enheter och behov.

Läs mer om inställningar som är tillgängliga i PWA