Starta Zoom-skrivbordsklienten

Möten kan startas och schemaläggas från Zoom-webbportalen, men du kan även schemalägga och starta möten direkt från Zoom-applikationen. Det är även viktigt att öppna Zoom-applikationen för att ställa in och använda vissa inställningar och funktioner i appen, som Virtuell bakgrund, inställningar för ljud och video, samt andra alternativ.

Obs!

Förutsättningar för att starta Zoom-skrivbordsklienten

Öppna Zoom

1. Leta reda på ikonen för Finder i Dock.
  2. Högerklicka på ikonen och klicka sedan på Nytt Finder-fönster.
  3. Klicka på Applikationer i det nya fönstret.
  4. Leta reda på applikationen zoom.us och dubbelklicka på den för att starta appen.

Obs! Om Launchpad finns i Dock kan du klicka på den för att öppna applikationslistan och öppna Zoom därifrån.

Spara Zoom i Dock

1. När Zoom-klienten är öppen
  2. Högerklicka på ikonen för Zoom i Dock.
  3. Peka med musen över Alternativ och klicka sedan på Behåll i Dock
Obs! På alla versioner av Windows kan du fästa Zoom-skrivbordsklienten i aktivitetsfältet genom att klicka på Zoom-skrivbordsklienten och sedan klicka på Fäst i Aktivitetsfältet.
  1. Klicka på Windows-ikonen i aktivitetsfältet.
  2. Bläddra tills du kommer till Zoom-mappen i listan över appar.
  3. Klicka på mappen Zoom.
  4. Dubbelklicka på Starta Zoom för att starta applikationen.
  1. Klicka på Windows-ikonen i aktivitetsfältet.
  2. Klicka på nedåtpilen i det nedre vänstra hörnet för att öppna Alla appar
  3. Bläddra bland apparna tills du ser Zoom och klicka sedan på Starta Zoom.
  1. Klicka på Windows-ikonen i aktivitetsfältet.
  2. Klicka på Alla program.
  3. Klicka på mappen Zoom i programlistan.
  4. Dubbelklicka på Starta Zoom .
  1. Svep uppåt från skärmens nederkant och längst upp. Du kan även trycka på ikonen Alla apparMenyn Appar.
  2. Tryck på Zoom .
  1. Gå till hemskärmen.
  2. På hemskärmen trycker du på Zoom .
  • Vi rekommenderar att VDI-klienten används för alla virtuella miljöer. Det omfattar miljöer som använder medietillägg som Zoom för närvarande inte har stöd för. Det finns inte stöd för och vi avråder från att använda standardskrivbordsklienten i en VDI-miljö.

Om Zoom-ikonen har försvunnit från skrivbordet och du inte kan hitta den efter att ha följt stegen ovan behöver du installera Zoom-skrivbordsklienten.