Använda avatarer i möten och webbinarier

Avatarer gör det möjligt att byta ut ditt utseende mot en virtuell 3D-avatar som speglar dina huvudrörelser och ansiktsuttryck. Avatarer är ett enkelt och underhållande sätt att engagera mötesdeltagarna och göra mötet lite roligare. Avatarer är även en bra kompromiss för användare som inte vill ha kameran på, men ändå vill kunna uttrycka sig med kroppsspråk och ansiktsuttryck.

När du aktiverar den här funktionen under ett möte använder Zooms teknik enhetens kamera för att identifiera var på skärmen ett ansikte finns och lägga på önskad avatareffekt. Bilder på ditt ansikte lämnar inte din enhet när du använder den här funktionen och de varken lagras eller skickas till Zoom. Den här funktionen använder inte ansiktsigenkänning, vilket innebär att den inte identifierar vem du är. Det innebär att även om avatarfunktionen kan avgöra vad som är ett ansikte kan den inte känna igen eller skilja på enskilda ansikten.

Denna artikel omfattar:

Förutsättningar för att använda avatarer

Obs! Alla Zoom-funktioner är inte tillgängliga i alla regioner och på alla kontonivåer. Om du inte ser en viss funktion kan det hända att du inte har åtkomst till den.

Systemkrav för avatarer

*Obs! När du jämför din processor med kraven kan processorns generation fastställas genom den första siffran (eller de två första siffrorna) i processornumret, medan de återstående tre siffrorna är modellnumret. En Intel i7-6700 är till exempel modellen 700 i den 6:e generationens i7-processorer.

Begränsningar för avatarer

Hur man skapar och använder avatarer under ett möte

Skapa en anpassad mänsklig avatar

I stället för att använda djuravatarerna som är standard kan du skapa en anpassad mänsklig avatar, oftast för att återskapa ditt eget utseende.

1. Logga in på Zoom-skrivbordsklienten.
  2. Klicka på din profilbild och klicka sedan på Inställningar.
  3. Klicka på Bakgrund och filter.
  4. Klicka på fliken Avatarer under videoförhandsgranskningen.
  5. Bredvid alternativet Ingen klickar du på ikonen för att lägga till .
    Ett nytt fönster öppnas där du kan skapa din anpassade avatar.
  6. Gå igenom alla flikarna och välj önskat alternativ för alla ansiktsdrag och tillhörande färger.
    Förhandsgranskningen av avataren uppdateras när du gör dina val.
  7. Klicka på Klar när du är färdig.
    Den anpassade avataren visas längst upp i listan.
    Du kan skapa flera anpassade avatarer.

Obs! Anpassade mänskliga avatarer är endast tillgängliga i skrivbordsklienten för Windows och macOS.

Använda en avatar i din video

Ändra ditt videoutseende till en avatar:

1. Starta eller gå med i ett möte (eller webbinarium).
  2. Intill knappen Starta video/Stoppa video klickar du på knappen  och väljer sedan antingen Välj virtuell bakgrund … eller Välj videofilter ….
  3. Klicka på fliken Avatarer.
  4. Klicka på den avatar du vill använda.
    Obs! Varje djuralternativ omfattar en version som har på sig en huvtröja och en version som har på sig en T-shirt.

Den avatar du väljer härmar dina huvudrörelser och ansiktsuttryck. Avatarer kan användas tillsammans med virtuella bakgrunder och uppslukande vy, så att du och andra kan skapa en ännu roligare och mer fängslande scen för deltagarna.

Obs! Avatarer använder inte ansiktsigenkänning och lagrar inga bilder av ditt ansikte.

Ändra ditt videoutseende till en avatar:

1. Logga in på Zoom-mobilappen.
  2. Tryck på Mer i kontrollerna när du befinner dig i ett Zoom-möte.
  3. Tryck på Bakgrund och effekter.
  4. Tryck på fliken Avatarer.
  5. Tryck på den avatar du vill använda.
    Obs! Varje djuralternativ omfattar en version som har på sig en huvtröja och en version som har på sig en T-shirt.

Den avatar du väljer härmar dina huvudrörelser och ansiktsuttryck. Avatarer kan användas tillsammans med virtuella bakgrunder och uppslukande vy, så att du och andra kan skapa en ännu roligare och mer fängslande scen för deltagarna.
Obs! Avatarer använder inte ansiktsigenkänning och lagrar inga bilder av ditt ansikte.