Felsöka problem med högtalare eller mikrofon i skrivbordsklienten

Om deltagare inte kan höra dig eller om du inte hör något ljud från din enhet under ett samtal kan det vara något problem med högtalaren eller mikrofonen. Följ stegen nedan för att se till att högtalaren och mikrofonen fungerar ordentligt.

Denna artikel omfattar:

Hur man felsöker problem med högtalare eller mikrofon

Kontrollera enheten

Kontrollera ljudinställningarna

1. Logga in på Zoom-skrivbordsklienten.
  2. Klicka på din profilbild och klicka sedan på Inställningar .
  3. Klicka på fliken Ljud .
  4. Under Högtalare kan du göra följande:
    • Testa högtalaren.
    • Välj den högtalare du vill använda i listrutan.
    • Använd skjutreglaget Utgångsvolym för att öka eller minska utgångsvolymen.
  5. Under Mikrofon kan du göra följande:
    • Testa mikrofonen.
    • Välj den mikrofon du vill använda i listrutan.
    • Använd skjutreglaget Ingångsvolym för att öka eller minska ingångsvolymen.

Windows-användare kan även prova att aktivera alternativet Signalbearbetning av Windows-ljudenhetsdrivrutiner i de avancerade ljudinställningarna.

Obs!

Kontrollera integritetsinställningarna

1. Klicka på startmenyn i Windows och klicka sedan på kugghjulet för Inställningar .

Fönstret Inställningar öppnas.

2. Klicka på Sekretess.
  3. Under Appbehörigheter klickar du på Mikrofon.
  4. Se till att reglaget under Låt appar använda din mikrofon är aktiverat.
  5. Bläddra längre ner och aktivera alternativet Låt skrivbordsappar använda din mikrofon.

Läs mer om att felsöka problem med högtalare eller mikrofon på iOS eller Android.

Mer steg för att felsöka ljud finns i Felsöka ljudproblem.