Schemalägga och anpassa ett möte med registrering

Schemaläggning av ett möte som kräver registrering innebär att de registrerade personerna måste ange sina e-postadresser och namn för att registrera sig för evenemanget. Du kan inkludera anpassade frågor på registreringsformuläret, vilket gör det möjligt för dig att samla in mer information om personerna som registrerar sig. När detta har schemalagts kan du hantera de registrerade personerna, skicka e-postmeddelanden med bekräftelse samt generera rapporter för mötesregistrering, om du vill ladda ner en lista över personer som har registrerat sig.

Om du inte behöver samla in så mycket information kan du schemalägga ett möte utan att registrering krävs.

Denna artikel omfattar:

Förutsättningar för att schemalägga möten med registrering

Obs! Anpassning av registreringsalternativen kräver ett Pro-, Företag-, Utbildning- eller Enterprise-konto.

Begränsningar för mötesregistrering

Hur man aktiverar registrering för ett möte

Om du även vill kräva autentisering för att delta i mötet måste de registrerade personerna registrera sig med en e-postadress som är kopplad till ett aktivt Zoom-konto. Detta måste ske innan registreringen kan slutföras. Autentiseringsprofiler kan även kräva att den registrerade personen går med i webbinariet med ett konto som matchar den e-postadress som personen registrerade sig med.

Obs! Vid schemaläggning av ett möte som kräver autentisering kan värden lägga till undantag för autentisering (och importera en CSV-fil för massöverföring av autentiseringsundantag) genom att använda deltagarnas namn och e-postadresser. Dessa deltagare får unika länkar med mötesinbjudan och slipper autentisering.

1. Logga in på Zoom-webbportalen.
  2. Klicka på Möten i navigeringsmenyn.
  3. Klicka på Schemalägg ett möte eller redigera ett befintligt möte.
  4. I avsnittet Registrering markerar du kryssrutan Krävs.
  5. Klicka på Spara.
    När mötet har schemalagts visas flikarna Registrering, E-postinställningar och Varumärke.

Hur man anpassar registreringsalternativ

Obs! Den här inställningen är endast tillgänglig för Pro-, Företag-, Utbildning- eller Enterprise-konton.

När du har schemalagt mötet kan du anpassa registreringsalternativen:

1. Logga in på Zoom-webbportalen.
  2. Klicka på Möten i navigeringsmenyn.
  3. Klicka på ämnet för det schemalagda mötet. Om du inte har ett schemalagt möte kan du schemalägga ett möte.
  4. Klicka på fliken Registrering längst upp på sidan.
  5. I avsnittet Registreringsalternativ klickar du på Redigera.
    Popup-fönstret Registrering öppnas.
  6. Anpassa alternativen på följande flikar efter behov:
    • Fliken Registrering
      • När deltagarna skickar registrering:
        • Godkänn automatiskt: Registrerade personer får automatiskt information om hur de går med i webbinariet.
        • Godkänn manuellt: Arrangören måste godkänna de registrerade personerna innan de får information om hur man går med i webbinariet. Eventuella registrerade personer som fortfarande väntar på att godkännas kan inte gå med i mötet.
      • Skicka ett e-postmeddelande till värden: Välj det här alternativet om du vill få ett e-postmeddelande när någon registrerar sig för ditt möte. Deltagarna får ett e-postmeddelande när du godkänner deras registrering.
      • Stäng registreringen efter mötesdatumet: Välj det här alternativet om du vill förhindra att någon registrerar sig efter mötesdatumet och den planerade sluttiden. Deltagarna kan fortfarande registrera sig på evenemangsdatumet och när mötet börjar, så länge det är före den planerade sluttiden för mötet. Om du till exempel schemalägger ett möte till kl. 09.00 som ska pågå i två timmar går det inte att registrera sig efter kl. 11.00.
        Obs! Om du aktiverar den här inställningen och gör mötet tillgängligt på begäran kan andra använda den ursprungliga registreringslänken för att registrera sig för mötesinspelningen på begäran.
      • Tillåt att registrerade personer deltar från flera enheter: Välj det här alternativet om du vill tillåta att mötesdeltagare deltar från flera enheter, till exempel datorer och telefoner.
      • Begränsa antalet registrerade personer: Välj det här alternativet om du vill begränsa antalet personer som kan registrera sig för mötet. Ingen kan registrera sig för mötet när det har uppnått det angivna antalet registrerade personer.
      • Visa knappar för social delning på registreringssidan: Tillhandahåller knappar för att dela registreringssidan på Facebook, Twitter, LinkedIn eller e-post.
      • Visa information för att gå med på bekräftelsesidan för registrering: Informationen för att gå med visas på webbsidan för bekräftelse om användaren registrerar sig mindre än 5 minuter innan sessionen startar, eller om sessionen redan pågår. Genom att visa den här informationen kan användaren gå med i mötet utan att verifiera att e-postadressen som används för registreringen tillhör den användaren.
    • Fliken Frågor
      1. Markera kryssrutorna för det eller de fält som du vill inkludera på registreringssidan.
      2. (Valfritt) Markera kryssrutan Krävs om du vill att ett visst fält ska vara obligatoriskt.
        Obs!
        • Förnamn, Efternamn och E-postadress är alltid obligatoriska.
        • En del fält, som Land/region och Stat/provins visas som listrutor för deltagarna.
      3. (Valfritt) Klicka på + Lägg till fråga för att skapa en anpassad fråga.
          1. Skriv in frågan i textrutan.
          2. Välj frågans typ: Kort text eller Ett val.
          3. (Valfritt) Markera kryssrutan Krävs om du vill att det ska vara obligatoriskt för deltagarna att besvara den anpassade frågan.
          4. Ange svarsalternativen för frågor med ett val.
          5. (Valfritt) Upprepa steg 1–5 för att skapa fler anpassade frågor.
          6. Klicka på Spara för att spara den anpassade registreringen.
          7. (Valfritt) Klicka på pennikonen pencil-button.png för att redigera den anpassade frågan.
          8. (Valfritt) Klicka på ikonen med papperskorgen trash-button2.png för att ta bort den anpassade frågan.
  7. När du är klar klickar du på Spara alla för att spara ändringarna som gjorts på varje flik och stänger sedan fönstret Registrering.

Hur man anpassar e-postmeddelanden för registrering

När du har schemalagt mötet klickar du på fliken E-postinställningar för att anpassa e-postinställningarna för registreringen. Klicka på Redigera till höger om varje inställning för att ändra inställningarna efter behov och spara.

Hur man anpassar varumärke för registrering

När du har schemalagt mötet klickar du på fliken Varumärke för att anpassa varumärkesalternativen för registreringssidan:

Hur man anpassar länkarna för tjänstevillkor och integritetspolicy

Du kan använda din kontoprofil för att anpassa länkarna för tjänstevillkoren och integritetspolicyn. Dessa länkar visas under registreringsformuläret för alla registreringssidor för möte, webbinarium och inspelning.

Hur man hanterar personer som registrerat sig för ett möte

När du har schemalagt ett möte med registrering kan deltagarna registrera sig individuellt för mötet, eller så kan du massimportera registrerade personer via CSV-import.

På fliken Registrering klickar du på Visa för att se en lista över personer som har registrerat sig för mötet. Läs mer om att hantera registrerade personer för ett möte.