Felsöka Zoom-video som kraschar

Om Zoom-videon fryser eller om kameran kraschar under ett möte finns det en del snabba åtgärder som kan hjälpa. Zoom-videokonferensproblem beror ofta på enhetsinställningar, konkurrerande applikationer eller kvalitetsproblem. Den här guiden leder dig igenom vad du kan göra om videon eller kameran inte svarar, eller om du har liknande problem under Zoom-möten.

Obs! Testa din video om du inte redan har gjort det för att bekräfta att rätt kamera har valts och justera videoinställningarna. Om videon inte syns kan du läsa hur du kan åtgärda kameraproblem under ett möte.

Denna artikel omfattar:

Förutsättningar för att diagnostisera Zoom-video som kraschar

Hur man felsöker video- och kameraproblem på en dator

1. Se till att alla andra program som kan använda kameran inte använder den eller att de är stängda. Det kan omfatta förinstallerade kameraapplikationer, andra program för videokonferenser eller webbplatser som använder kameran.
  2. Starta om datorn.
  3. Avinstallera Zoom-klienten och installera om med den senaste versionen från vårt nerladdningscenter
  4. Besök enhetens support- och nerladdningssida för att uppdatera kameradrivrutinen:

Windows 10 har en sekretessfunktion som kan blockera Zoom från att använda kameran, så tänk på att kontrollera den här funktionen och tillåta att Zoom får åtkomst till webbkameran.

1. Se till att alla andra program som kan använda kameran inte använder den eller att de är stängda. Det kan omfatta förinstallerade kameraapplikationer, till exempel Photo Booth och Facetime, andra program för videokonferenser eller webbplatser som använder kameran.
  2. Starta om datorn.
  3. Om skärmen ändå fryser eller om Zoom ändå kraschar efter en omstart kontrollerar du om kameran fungerar i en Mac-app, till exempel Photo Booth eller Facetime.
    • Om den fungerar i andra appar avinstallerar du Zoom-klienten och installerar om med den senaste versionen från vårt nerladdningscenter
    • Om den inte fungerar i någon applikation kontaktar du Apples support.

Obs! Om du använder Mac OS 10.14 Mojave och fortfarande har problem med att komma åt kameran kontrollerar du operativsystemets behörigheter för att bekräfta att Zoom har åtkomst till kameran

1. Se till att alla andra program som kan använda kameran inte använder den eller att de är stängda. Det kan omfatta förinstallerade kameraapplikationer, andra program för videokonferenser eller webbplatser som använder kameran.
  2. Starta om datorn.
  3. Om Zoom-videon eller kameran fortfarande fryser efter en omstart avinstallerar du Zoom-klienten och installerar om med den senaste versionen från vårt nerladdningscenter.

Hur man felsöker video- och kameraproblem på en mobil enhet

• Försök starta videon genom att trycka på Video
    • Växla mellan den främre och den bakre kameran genom att trycka på Byt kamera.
  • Kontrollera om någon annan app redan använder kameran.
    • Öppna de senaste apparna.
      Obs! Metoden för att göra detta varierar mellan olika enheter. På en del enheter kan du hålla hemknappen nedtryckt, medan andra har en knapp för de senaste apparna.
    • Svep åt höger för att stänga eventuella appar som använder kameran.
  • Kontrollera att Zoom har behörighet för kameran.
    1. Öppna enhetens Inställningar.
    2. Tryck på Applikationer eller Appar.
    3. Tryck på Zoom.
    4. Tryck på Behörigheter.
    5. Om listan inte visar åtkomst till att ta bilder och videor eller Kamera trycker du på alternativet och ändrar behörigheten från Neka till Tillåt.
      Obs! Android-inställningarna varierar mellan olika tillverkare och tjänsteleverantörer, så dessa anvisningar kanske inte matchar din enhet exakt.
  • Avinstallera och installera om Zoom-appen.
    1. Öppna enhetens Inställningar.
    2. Tryck på Applikationer.
    3. Tryck på Zoom.
    4. Tryck på Avinstallera.
    5. Bekräfta Avinstallera.
    6. Öppna Play Store.
    7. Sök efter Zoom Cloud Meetings.
    8. Tryck på Installera.
    9. Starta om Android-enheten.
  • Försök starta videon genom att trycka på Starta video
    • Tryck på kameraikonen längst upp på skärmen för att växla mellan den främre och den bakre kameran.
  • Se till att inga andra appar använder kameran.
    • Dubbeltryck på hemknappen för att visa alla öppna appar.
    • Svep uppåt för alla appar som skulle kunna använda kameran.
  • Kontrollera att Zoom har åtkomst till kameran.
    • Öppna Inställningar för iOS.
    • Tryck på Integritet.
    • Tryck på Kamera.
    • Växla reglaget för Zoom till på (grönt).
  • Starta om iOS-enheten.
  • Ta bort Zoom-appen och installera om den från App Store
    • Håll ikonen för Zoom-appen intryckt tills den börjar röra sig och ett X syns.
    • Tryck på X
    • Bekräfta att du vill ta bort appen genom att trycka på Radera.
    • Öppna App Store.
    • Sök efter Zoom.
    • Tryck på molnet intill ZOOM Cloud Meetings för att ladda ner.
    • När nerladdningen är klar syns Zoom bland dina appar.
  • Bekräfta att kameran fungerar i andra iOS-appar, till exempel kameraappen.

Om du fortsätter ha problem med kameran laddar du ner den senaste versionen av Zoom från vårt nerladdningscenter eller skickar en förfrågan till Zoom Support.