Aktivera och anpassa väntrummet

Väntrumsfunktionen låter värden styra när deltagare ansluter till mötet. Som mötesvärd kan du släppa in deltagarna en i taget eller behålla dem i väntrummet och släppa in alla samtidigt. Du kan skicka alla deltagare till väntrummet när de går med i ditt möte, eller så kan du tillåta deltagare från ditt Zoom-konto, deltagare med specifika domäner eller mötesinbjudna att gå förbi väntrummet. Som värd kan du också välja att automatiskt flytta deltagare till väntrummet medan ett möte pågår om du tappar din uppkoppling till mötet.

När du har aktiverat och anpassat väntrummet kan du läsa mer om att hantera väntrummet. 

Krav för att aktivera och anpassa väntrum för möten

Innehållsförteckning

Så här aktiverar eller inaktiverar du väntrummet

Aktivera eller inaktivera väntrummet för hela kontot

Den här inställningen gör att kontoägare eller administratörer kan aktivera eller inaktivera väntrummet för alla användare på kontot.

  1. Logga in på Zoom-webbportal som admin med befogenhet att redigera kontoinställningar.
  2. Klicka på din profilbild eller dina initialer längst upp till höger och klicka sedan på Admin Center.
  3. Klicka på Inställningar  i sidomenyn.
  4. Klicka på Möte.
  5. Under Säkerhet klickar du på reglaget Aktivera väntrum för att aktivera eller inaktivera det.
  6. Om en dialogruta för verifiering visas klickar du på Aktivera eller Inaktivera för att verifiera ändringen.
  7. (Valfritt) Om du har aktiverat väntrum, under Alternativ för väntrummet:
  8. (Valfritt) Om du vill förhindra att alla användare på ditt konto ändrar den här inställningen klickar du på låsikonen och sedan på Lås för att bekräfta inställningen.

Om du har aktiverat väntrummet för alla användare på kontot kan du även tillåta att värdar eller medvärdar byter namn på deltagare i väntrummet innan de går med i mötet.

  1. Logga in på Zoom-webbportal som admin med befogenhet att redigera kontoinställningar.
  2. Klicka på din profilbild eller dina initialer längst upp till höger och klicka sedan på Admin Center.
  3. Klicka på Inställningar  i sidomenyn.
  4. Klicka på Möte.
  5. Under I möte (Basic) klickar du på reglaget Tillåt värd och medvärd att döpa om deltagare i väntrummet för att aktivera eller inaktivera detta.
  6. Om en dialogruta för verifiering visas klickar du på Aktivera eller Inaktivera för att verifiera ändringen.
  7. (Valfritt) Om du vill förhindra att alla användare på ditt konto ändrar den här inställningen klickar du på låsikonen och sedan på Lås för att bekräfta inställningen.

Aktivera eller inaktivera väntrum för en grupp användare

Den här inställningen gör att kontoägare eller administratörer kan aktivera eller inaktivera väntrummet för en specifik grupp med användare. Ändringarna gäller endast för användare i den valda gruppen.

  1. Logga in på Zoom-webbportalen som admin med befogenhet att redigera grupper.
  2. Klicka på din profilbild eller dina initialer längst upp till höger och klicka sedan på Admin Center.
  3. Klicka på Användare i sidomenyn.
  4. Klicka på Grupper.
  5. Klicka på det aktuella gruppnamnet i listan.
  6. I avsnittet Allmän konfiguration klickar du på Redigera produktinställningar.
  7. Klicka på möte.
  8. Under Säkerhet klickar du på reglaget Väntrum för att aktivera eller inaktivera det.
  9. Om en dialogruta för verifiering visas klickar du på Aktivera eller Inaktivera för att verifiera ändringen.
    Obs! Om alternativet är gråtonat har det låsts på kontonivå och måste ändras på den nivån.
  10. (Valfritt) Om du har aktiverat väntrum, under Alternativ för väntrummet:
  11. (Valfritt) Om du vill förhindra att alla användare i gruppen ändrar den här inställningen klickar du på låsikonen och sedan på Lås för att bekräfta inställningen.

Om du har aktiverat väntrummet för en grupp med användare kan du även tillåta att värdar eller medvärdar byter namn på deltagare i väntrummet innan de går med i mötet.

  1. Logga in på Zoom-webbportalen som admin med befogenhet att redigera grupper.
  2. Klicka på din profilbild eller dina initialer längst upp till höger och klicka sedan på Admin Center.
  3. Klicka på Användare i sidomenyn.
  4. Klicka på Grupper.
  5. Klicka på det aktuella gruppnamnet i listan.
  6. I avsnittet Allmän konfiguration klickar du på Redigera produktinställningar.
  7. Klicka på möte.
  8. Under I möte (Basic) klickar du på reglaget Tillåt värd och medvärd att döpa om deltagare i väntrummet för att aktivera eller inaktivera detta.
  9. Om en dialogruta för verifiering visas klickar du på Aktivera eller Inaktivera för att verifiera ändringen.
  10. (Valfritt) Om du vill hindra alla användare i gruppen från att ändra den här inställningen klickar du på låsikonen och sedan på Lås för att bekräfta inställningen.

Aktivera eller inaktivera väntrum för ditt personliga konto

Den här inställningen gör att enskilda användare kan aktivera eller inaktivera väntrum för sitt personliga konto. Du behöver inte administratörsbehörighet för att ändra inställningen, såvida den inte har låsts av en admin för hela kontot eller en grupp med användare.

  1. Logga in på Zoom-webbportalen.
  2. Klicka på din profilbild eller dina initialer i det övre högra hörnet och klicka sedan på Inställningar.
  3. Klicka på möte i sidomenyn.
  4. Under Säkerhet klickar du på reglaget Väntrum för att aktivera eller inaktivera det.
  5. Om en dialogruta för verifiering visas klickar du på Aktivera eller Inaktivera för att verifiera ändringen.
    Obs! Om alternativet är gråtonat har det låsts på antingen konto- eller gruppnivå. Du behöver kontakta din Zoom-admin.
  6. (Valfritt) Om du har aktiverat väntrum, under Alternativ för väntrummet:

När du har aktiverat väntrum kan du även aktivera möjligheten för dig själv (värd) eller medvärdar för mötet att byta namn på deltagare i väntrummet innan de går med i mötet.

  1. Logga in på Zoom-webbportalen.
  2. Klicka på din profilbild eller dina initialer i det övre högra hörnet och klicka sedan på Inställningar.
  3. Klicka på möte i sidomenyn.
  4. Under I möte (Basic) klickar du på reglaget Tillåt värd och medvärd att döpa om deltagare i väntrummet för att aktivera eller inaktivera detta.
  5. Om en dialogruta för verifiering visas klickar du på Aktivera eller Inaktivera för att verifiera ändringen.
    Obs! Om alternativet är gråtonat har det låsts på konto- eller gruppnivå och måste ändras på den nivån.

Så konfigurerar du alternativ för väntrum

Obs! Om väntrummet har anpassats tidigare på användarnivå och sedan inaktiverats och väntrummet är aktiverat i inställningarna för ett möte, kommer mötet använda inställningen på användarnivå tills den återställs eller kontoinställningen har låsts.

  1. Aktivera funktionen väntrum på konto-, grupp- eller användarnivå.
  2. Under Alternativ för väntrummet klickar du på Redigera alternativ för att konfigurera följande inställningar för väntrummet efter behov:
  3. Klicka på Fortsätt.
  4. (Valfritt) Om du är admin och aktiverar eller inaktiverar väntrumsalternativ på konto- eller gruppnivå kan du för att förhindra att användare ändrar den här inställningen klicka på låsikonen och sedan på Lås för att bekräfta inställningen.

Så anpassar du väntrummet med en bild, logotyp eller video

Du kan anpassa väntrummet genom att lägga till en rubrik och välja att visa en bild, en logotyp och en beskrivning eller en video. Anpassade väntrum syns endast när mötet är schemalagt med väntrum aktiverat. Om det aktiveras under ett pågående möte via säkerhetskontroller under möte ser deltagarna standardväntrummet. 

  1. Aktivera funktionen väntrum på konto-, grupp- eller användarnivå.
  2. Under Väntrumsalternativ klickar du på Anpassa väntrum.
    Då öppnas fönstret för anpassning av väntrummet. En förhandsgranskning av hur väntrummet kommer se ut för deltagarna visas till höger och uppdateras vartefter ändringar görs.  

    Följande anpassningsalternativ är tillgängliga: 
     
  3. (Valfritt) Klicka på enhetsreglaget för att växla mellan förhandsgranskning för skrivbord och mobil.
  4. Klicka på Spara när du är klar med att anpassa väntrummet.
    Deltagarna ser det varumärkesanpassade väntrummet när de går med i mötet.
  5. (Valfritt) Om du är admin och aktiverar eller inaktiverar anpassning av väntrum på konto- eller gruppnivå kan du för att förhindra att användare ändrar den här inställningen klicka på låsikonen och sedan på Lås för att bekräfta inställningen.