Visa sparade chattmeddelanden i chatthistoriken

Kontoägare och administratörer kan se chatthistoriken för användare på deras konto om molnlagring av chatthistoriken är aktiverad. Chattmeddelanden arkiveras och sparas på Zooms molnbaserade AWS DynamoDB, och kan sparas i upp till 10 år.

Kontoägare, administratörer eller andra användare med befogenhet till chatthistoriken kan se och ladda ner alla meddelanden som skickats och tagits emot lokalt av användare i chatthistoriken, inklusive:

Du kan också se följande typer av chattar i rapporten från chatthistoriken:

Denna artikel omfattar:

Förutsättningar för att se sparade chattmeddelanden

Obs! Om en användare bytt från ett gratiskonto till ett betalt konto kan kontoägare och administratörer endast få tillgång till historiken från det tillfälle då användaren gått över till ett betalt konto.

Hur man aktiverar eller inaktiverar arkivering av meddelanden

1. Logga in på Zoom-webbportalen som kontoägare eller administratör.
  2. I navigeringsmenyn klickar du på Kontohantering och sedan på Kontoinställningar.
  3. Klicka på fliken Teamchatt.
  4. Under Spara klickar du på Ställ in tidsperiod för sparande av meddelande och filer i Zooms moln för att aktivera eller inaktivera denna funktion.
  5. Om en dialogruta för verifiering visas klickar du på Aktivera för att bekräfta ändringen.
  6. Välj hur länge du vill spara chattmeddelanden och klicka sedan på Spara. Meddelanden kan sparas på Zoom-molnet i upp till 10 år.

Lär dig mer om inställningar för sparande av chatt.

Obs! Som standard har bara kontoägaren tillgång till gruppchattsarkiven genom rapporten Chatthistorik. Kontoägare kan låta andra administratörer eller användare på kontot få tillgång till chatthistoriken genom att lägga till behörighet för chatthistorik genom den rollbaserade åtkomstkontrollen.

Hur man ser och laddar ner sparade meddelanden

1. Logga in på Zoom-webbportalen.
  2. I navigeringsmenyn klickar du på Kontohantering och sedan på Rapporter.
  3. Klicka på fliken Användaraktivitetsrapporter och sedan på Chatthistorik.
  4. Välj en tidsperiod med hjälp av fälten Startdatum och Slutdatum.
    Obs! Du kan välja en tidsperiod på upp till 30 dagar, eller upp till ett år om du söker efter en specifik användare.
  5. (Valfritt) Ange ett användarnamn eller en e-postadress för att söka efter meddelanden som har skickats eller tagits emot av en specifik användare.
  6. Klicka på Sök.
  7. Använd dessa alternativ för att visa eller ladda ner meddelanden.
    • Visa: Visa meddelanden från den associerade privata chatten, gruppchatten eller kanalchatten.
    • Ladda ned: Ladda ned meddelanden från den associerade privata chatten, gruppchatten eller kanalchatten som en CSV-fil eller HTML (innehåller bifogade filer och CSV).
    • Ladda ner alla: Komprimera alla chattrådar i den nuvarande sökningen som en ZIP-fil. Du kommer att omdirigeras till fliken Nedladdningar för att kunna ladda ned ZIP-filen när den är färdig.ZIP-filer kommer vara lösenordsskyddade. Under fliken Nedladdningar klickar du på Visa vid kolumnen Fillösenord för att se lösenordet för att extrahera varje ZIP-fil.
      Obs! Externa användare kommer ha etiketten EXTERN bredvid sin e-postadress.

Hur man raderar sparade meddelanden

Du kan också radera meddelanden, filer eller bilder åt interna användare. Andra administratörer med behörighet att visa eller redigera chatthistoriken kommer kunna se namnet på administratören som raderat meddelandet. Raderade meddelanden kan fortfarande visas i verktyget chatthistorik, men stryks över för att visa att de är raderade.

Raderade meddelanden tas bort från Zoom-skrivbordsapplikationen och mobilappen. Raderade meddelanden kommer tas bort för alla i den privata chatten eller gruppchatten, men endast användaren som skickat meddelandet kommer få en avisering om att en administratör tagit bort meddelandet. Om det raderade meddelandet har svar kommer svaren inte raderas.

Obs! Du måste ha behörighet att redigera chatthistoriken i rollhanteringen.

1. Logga in på Zoom-webbportalen.
  2. I navigeringsmenyn klickar du på Kontohantering och sedan på Rapporter.
  3. Klicka på fliken Användaraktivitetsrapporter och sedan på Chatthistorik.
  4. Ange en tidsperiod i fälten Från och Till.
  5. Ange en användares e-postadress och klicka sedan på Sök.
    Obs! Du kan välja en tidsperiod på upp till ett år efter att du valt en användare.
  6. Håll muspekaren över meddelandena och tryck på ikonen med en soptunna för att radera meddelandet.