Jämförelse mellan möten och webbinarier

Plattformarna för möten och webbinarier har liknande funktioner och användning, men det finns några viktiga skillnader.

Möten är utformade för att samarbeta, och alla deltagare kan dela sin skärm, slå på video och ljud, och se vilka andra som deltar.

Webbinarier är utformade för att bara värden och utvalda panelgäster kan dela sin video, ljud och skärm. Värden kan också aktivera mikrofonen för deltagare. Webbinarier tillåter deltagare med enbart visningsåtkomst att interagera via frågor och svar, chatta och svara på omröstningar. Deltagare i webbinarier kan inte byta namn.

Denna artikel omfattar:

En jämförelse mellan möten och webbinarier

mötewebbinarium
BeskrivningZoommöten är optimala för mer interaktiva sessioner, där du vill ha mycket interaktion med publiken, eller bryta upp sin session i mindre grupper.Du kan tänka på webbinarier som en virtuell föreläsningssal eller aula. Webbinarier passar för större publiker eller event som är öppna för allmänheten. Vanligtvis interagerar inte deltagarna i ett webbinarium med varandra. Zoom erbjuder möjligheter för att socialisera med dina deltagare, men oftast har ett webbinarium bara en eller några personer som pratar med publiken.
Används bäst förSmå till stora grupper (2+ deltagare) för:
  • Kundmöten
  • Försäljningsmöten
  • Utbildningssessioner
Stora event och offentliga direktsändningar (50+ deltagare)
  • town hall-möten
  • Kvartalsmöten
  • Föreläsningar
Används vanligtvis av
  • Anställda
  • Utbildningsgrupper
  • Eventvärdar
  • Styrelse och ledning
KostnadGratis- och betalprenumerationer finns tillgängliga. Betalda tillägg finns tillgängliga för Pro eller högre prenumerationer.

En jämförelse mellan funktionerna i möten och webbinarier

Funktionmötewebbinarium
Deltagarroller

Lär dig mer om mötesroller.

Lär dig mer om roller för webbinarium.

Ljuddelning
  • Alla deltagare kan inaktivera/aktivera sin mikrofon
  • Värden kan inaktivera/be om att aktivera deltagarnas mikrofoner
  • Värden kan inaktivera alla deltagares mikrofoner vid inträde
  • Bara värden och paneldeltagare kan inaktivera/aktivera sin egen mikrofon
  • Deltagare går med i lyssnaläget*
  • Värden kan aktivera mikrofonen för en eller fler deltagare
VideodelningAlla deltagareVärdar och paneldeltagare
Skärmdelning
kapacitetUpp till 100 med en standardlicens, upp till 1 000 beroende på prenumeration och tillägg för stora möten.Mellan 500–50 000 deltagare, beroende på licensen.
DeltagarlistaSynlig för alla deltagareSynlig för värd och paneldeltagare
Påminnelser via e-postEj tillämpligtOm registrering är aktiverat
Chatchatt under möteWebbinarium-chatt
ReaktionerMötesreaktionerWebbinarium-reaktioner
frågor och svarFrågor och svar i mötenFrågor och svar i webbinarium
filöverföring
Whiteboard
anteckning
genomföra en omröstningOmröstningar i mötenOmröstningar i webbinarium
EnkäterEnkäter i mötenEnkäter i webbinarium
Livestream Facebook, Twitch, YouTube, Workplace från Meta, anpassad streamingtjänst Facebook, Twitch, YouTube, Workplace från Meta, anpassad streamingtjänst
registreringRegistrering till mötenRegistrering till webbinarium
Undertextning
Inspelning
GrupprumEj tillämpligt
övningssessionEj tillämpligt
VäntrumEj tillämpligt
PayPal-integreringEj tillämpligt
Kräv lösenord för att delta
Internationella inringningsnummer

*Obs! Om värden eller medvärden aktiverar Tillåt aktivering av mikrofon för en deltagare kommer hen kunna aktivera sin mikrofon samt inaktivera den.