Ansluta till och delta i Zoom Webinars

Om du registrerar dig för eller ansluter till ett webbinarium och inte har fått en bekräftelse via e-post för en paneldeltagare eller alternativ värd är du en deltagare i webbinariet. Som deltagare i ett webbinarium kan du räcka upp handen virtuellt, skicka in frågor under frågor och svar samt skicka meddelanden till andra.

Obs! Vissa deltagarkontroller är inte tillgängliga om värden har inaktiverat dem. Om du har ytterligare kontroller som inte visas här kan du vara medvärd eller paneldeltagare i ett webbinarium eller deltagare i ett möte.

Denna artikel omfattar:

Förutsättningar för att delta i Zoom Webinars

Hur man deltar i ett webbinarium

Ansluta till ett webbinarium med hjälp av en inbjudningslänk

För att ansluta till ett webbinarium klickar du på länken som värden skickade till dig eller som visades på bekräftelsesidan när du registrerade dig. Om värden har skickat en registreringsbekräftelse via e-post hittar du även länken i det meddelandet.

Ansluta till ett webbinarium manuellt

1. Leta upp mötes-ID:t/webbinarie-ID:t i registreringsmeddelandet. Det kan finnas i slutet av inringningsinformationen eller i deltagarlänken, precis efter https://zoom.us/w/
  2. Logga in på Zoom-skrivbordsklienten eller -mobilappen.
    Obs! Du måste inte vara inloggad i Zoom-klienten, men om du inte är det måste du uppge namn och e-postadress för att ansluta. Om registrering krävs måste du slutföra registreringen och använda länken för att ansluta till webbinariet.
  3. Klicka eller tryck på Gå med.
  4. Ange webbinarie-ID:t och klicka på Gå med eller tryck på Delta i möte.
  5. Om du uppmanas göra det anger du ditt namn och din e-postadress och klickar sedan på Delta i webbinarium eller trycker på Gå med.

Obs! Om du ansluter till ett simulive-webbinarium öppnas det automatiskt i en datorwebbläsare. Webbläsare som stöds inkluderar Chrome, Safari och Chromium Edge.

Vänta på att värden startar webbinariet

Om värden inte har börjat sända webbinariet eller förbereder sig med en övningssession får du ett av följande meddelanden beroende på enhetstyp: Vänta tills värden startar webbinariet eller Väntar på att värden ska starta mötet.

Om du får ett meddelande med datum och tid för webbinariet kontrollerar du datum och starttid för webbinariet, inklusive tidszon. Se till att ansluta när webbinariet börjar.

Hur man använder kontroller för webbinariedeltagare

Ljudinställningar (visas bara om värden inte har gett dig tillstånd att prata): Ändra ljudinställningar. Du kan även klicka på uppåtpilen (^) för att byta högtalare.

Aktivera mikrofon /Inaktivera mikrofon: Om värden ger dig tillstånd kan du aktivera mikrofonen och prata under webbinariet. Alla deltagare kan höra dig. Om värden ger dig tillstånd att prata får du en avisering om att låta mikrofonen vara inaktiverad eller aktivera den.
Obs! Du kommer fortfarande åt ljudinställningarna genom att klicka på ^ intill knappen för att aktivera/inaktivera mikrofonen.

Chatt : Öppna webbinariechatten. Här kan du skicka chattmeddelanden till värden, paneldeltagare och deltagare (om detta är tillåtet).

Räcka upp handen Räck upp handen under webbinariet för att indikera att du behöver hjälp av värden. Värden kan tala om hur de tänker använda detta. Många webbinarievärdar använder den här funktionen för att få veta om en deltagare har en fråga och vill prata.

Frågor och svar: Öppna fönstret Frågor och svar. Här kan du ställa frågor till värden och paneldeltagarna. De kan antingen svara via text i samma fönster eller besvara frågan i realtid.

Så här ställer du en fråga:

1. Skriv frågan i rutan för frågor och svar och klicka på Skicka.
    Obs!
    • Om du inte vill att ditt namn ska synas i frågan i Frågor och svar kan du välja Skicka anonymt.
    • Om du ser en prompt om att meddelandet har utlöst en chattetikettpolicy får du antingen en varning eller blockeras från att skicka meddelandet baserat på vad kontoadmin har konfigurerat. Verktyget för chattetikett skickar ingen ytterligare information, som data, metadata och information om evenemanget, till kontoadmin, Zoom eller någon tredjepartstjänst, oavsett om meddelandet utlöser chattetikettpolicyer eller inte.
  2. Om värden svarar via Frågor och svar ser du ett svar i fönstret. Värden kan även besvara frågan i realtid (genom att säga svaret högt). Du ser en avisering i fönstret med frågor och svar om värden planerar att göra detta.

Som deltagare kan du även gilla eller kommentera andra deltagares frågor. Det hjälper värden eller deltagaren att identifiera populära frågor, särskilt under ett webbinarium med många deltagare.

1. Klicka på tummen upp-ikonen för att gilla en kommentar.
    Tips: Siffran bredvid ikonen visar hur många gånger frågan har gillats hittills.
  2. Klicka på den röda tummen upp-ikonen för att sluta gilla kommentaren.
  3. Klicka på Kommentera för att skriva ett svar på en befintlig fråga.
  4. Skriv kommentaren och klicka på Skicka.
    Kommentaren visas under frågan.

Lämna mötet: Klicka på Lämna möte om du vill lämna webbinariet vid någon tidpunkt. Om du har lämnat webbinariet kan du återansluta om det fortfarande pågår, förutsatt att värden inte har låst webbinariet.

Omröstningar och quiz: Omröstningar och quiz kan startas av värden eller presentatören och visas på din skärm. Detta är ett alternativt sätt att interagera med värden, presentatörerna och presentationen.

För användare med flera skärmar kan fönstrets placering variera något.

• På Windows-enheter visas fönstren med omröstningar och quiz på skärmen som webbinariet fanns på när omröstningen startades. Om Zoom Webinar-fönstret fanns på skärm 1 när värden startade en omröstning visas alla omröstningsfönster på skärm 1, om inte deltagaren flyttar omröstningsfönstret till en annan plats som då blir den nya standardplatsen.
  • På macOS-enheter öppnas omröstningen på den aktiva skärmen, oavsett var Zoom Webinar-fönstret finns.

Ljudinställningar (visas bara om värden inte har gett dig tillstånd att prata): Ändra ljudinställningar. Du kan även klicka på uppåtpilen (^) för att byta högtalare.

Aktivera mikrofon /Inaktivera mikrofon: Om värden ger dig tillstånd kan du aktivera mikrofonen och prata under webbinariet. Alla deltagare kan höra dig. Om värden ger dig tillstånd att prata får du en avisering om att låta mikrofonen vara inaktiverad eller aktivera den.
Obs! Du kommer fortfarande åt ljudinställningarna genom att klicka på ^ intill knappen för att aktivera/inaktivera mikrofonen.

Chatt : Öppna webbinariechatten. Här kan du skicka chattmeddelanden till värden, paneldeltagare och deltagare (om detta är tillåtet).

Räcka upp handen Räck upp handen under webbinariet för att indikera att du behöver hjälp av värden. Värden kan tala om hur de tänker använda detta. Många webbinarievärdar använder den här funktionen för att få veta om en deltagare har en fråga och vill prata.

Frågor och svar : Öppna fönstret Frågor och svar. Här kan du ställa frågor till värden och paneldeltagarna. De kan antingen svara via text i samma fönster eller besvara frågan i realtid.

Så här ställer du en fråga:

1. Skriv frågan i rutan för frågor och svar och klicka på Skicka.
    Obs
    !
    • Om du inte vill att ditt namn ska synas i frågan i Frågor och svar kan du välja Skicka anonymt.
    • Om du ser en prompt om att meddelandet har utlöst en chattetikettpolicy får du antingen en varning eller blockeras från att skicka meddelandet baserat på vad kontoadmin har konfigurerat. Verktyget för chattetikett skickar ingen ytterligare information, som data, metadata och information om evenemanget, till kontoadmin, Zoom eller någon tredjepartstjänst, oavsett om meddelandet utlöser chattetikettpolicyer eller inte.
  2. Om värden svarar via Frågor och svar ser du ett svar i fönstret. Värden kan även besvara frågan i realtid (genom att säga svaret högt). Du ser en avisering i fönstret med frågor och svar om värden planerar att göra detta.

Lämna mötet: Klicka på Lämna möte om du vill lämna webbinariet vid någon tidpunkt. Om du har lämnat webbinariet kan du återansluta om det fortfarande pågår, förutsatt att värden inte har låst webbinariet.

Omröstningar och quiz: Omröstningar och quiz kan startas av värden eller presentatören och visas på din skärm. Detta är ett alternativt sätt att interagera med värden, presentatörerna och presentationen.

Högtalarikon: Tryck på högtalarikonen längst upp till vänster för att stänga av högtalaren på din enhet.

Aktivera mikrofon /Inaktivera mikrofon: Om värden ger dig tillstånd kan du aktivera mikrofonen och prata under webbinariet. Alla deltagare kan höra dig. Tryck på Ljud om du vill inaktivera din egen mikrofon.

Chattar : Öppna webbinariechatten. Här kan du skicka chattmeddelanden till värden, paneldeltagare och deltagare (om detta är tillåtet).

Räcka upp handen Räck upp handen under webbinariet för att indikera att du behöver hjälp av värden. Värden kan tala om hur de tänker använda detta. Många webbinarievärdar använder den här funktionen för att få veta om en deltagare har en fråga och vill prata.

Frågor och svar : Öppna fönstret Frågor och svar. Här kan du ställa frågor till värden och paneldeltagarna. De kan antingen svara via text i samma fönster eller besvara frågan i realtid.

Så här ställer du en fråga:

1. Skriv frågan i rutan för frågor och svar. Klicka på Skicka.
    Obs!
    • Om du inte vill att ditt namn ska synas i frågan i Frågor och svar kan du välja Skicka anonymt.
    • Om du ser en prompt om att meddelandet har utlöst en chattetikettpolicy får du antingen en varning eller blockeras från att skicka meddelandet baserat på vad kontoadmin har konfigurerat. Verktyget för chattetikett skickar ingen ytterligare information, som data, metadata och information om evenemanget, till kontoadmin, Zoom eller någon tredjepartstjänst, oavsett om meddelandet utlöser chattetikettpolicyer eller inte.
  2. Om värden svarar via Frågor och svar ser du ett svar i fönstret.
  3. Värden kan även besvara frågan i realtid (genom att säga svaret högt). Du ser en avisering i fönstret med frågor och svar om värden planerar att göra detta.

Mer : Tryck för att visa dessa alternativ.

• Koppla från ljud: Koppla från enhetens ljud från webbinariet. Klicka på Delta via ljud för att ansluta ljudet på nytt.
  • Visa komplett avskrift: Visa en liveavskrift av ljudet från webbinariet.

Lämna: Tryck på Lämna för att när som helst lämna webbinariet. Om du har lämnat webbinariet kan du återansluta om det fortfarande pågår, förutsatt att värden inte har låst webbinariet.

Högtalarikon: Tryck på högtalarikonen längst upp till vänster för att stänga av och slå på högtalaren på din enhet.

Aktivera mikrofon /Inaktivera mikrofon: Om värden ger dig tillstånd kan du aktivera mikrofonen och prata under webbinariet. Alla deltagare kan höra dig.

Räcka upp handen : Räck upp handen under webbinariet för att indikera att du behöver hjälp av värden. Värden kan tala om hur de tänker använda detta. Många webbinarievärdar använder den här funktionen för att få veta om en deltagare har en fråga och vill prata.

Chatt : Öppna webbinariechatten. Här kan du skicka chattmeddelanden till värden, paneldeltagare och deltagare (om detta är tillåtet).

Frågor och svar : Öppna fönstret Frågor och svar. Här kan du ställa frågor till värden och paneldeltagarna. De kan antingen svara via text i samma fönster eller besvara frågan i realtid.

Så här ställer du en fråga:

1. Tryck på Ställ en fråga.
  2. Skriv frågan i rutan för frågor och svar.
    Obs! Om du inte vill att ditt namn ska synas i frågan i Frågor och svar kan du välja Skicka anonymt.
  3. Tryck på Skicka-knappen för att skicka frågan till värden.
    Obs! Om du ser en prompt om att meddelandet har utlöst en chattetikettpolicy får du antingen en varning eller blockeras från att skicka meddelandet baserat på vad kontoadmin har konfigurerat. Verktyget för chattetikett skickar ingen ytterligare information, som data, metadata och information om evenemanget, till kontoadmin, Zoom eller någon tredjepartstjänst, oavsett om meddelandet utlöser chattetikettpolicyer eller inte.
  4. Om värden svarar via Frågor och svar ser du ett svar i fönstret.
  5. Värden kan även besvara frågan i realtid (genom att säga svaret högt). Du ser en avisering i fönstret med frågor och svar om värden planerar att göra detta.

Mer : Tryck för att visa dessa alternativ.

• Minimera webbinarium: Ändra webbinarievyn till ett flytande miniatyrbildsfönster och gå till startskärmen i Zoom-appen.
    Obs! Det går inte att minimera webbinariet till ett flytande miniatyrbildsfönster utanför Zoom-appen. Zoom-appen måste vara öppen och visa webbinariet.
  • Visa komplett avskrift: Visa en liveavskrift av ljudet från webbinariet.
  • Koppla från ljud: Koppla från enhetens ljud från webbinariet. Klicka på Delta via ljud för att ansluta ljudet på nytt.

Lämna: Tryck på Lämna för att när som helst lämna webbinariet. Om du har lämnat webbinariet kan du återansluta om det fortfarande pågår, förutsatt att värden inte har låst webbinariet.