Aktivera eller inaktivera konversations-AI-funktionen
Kontoägare, administratörer och användare kan hantera inställningen Visa konversations-AI , vilket gör att användare kan komma åt AI-chattpanelerna i Zoom Workplace-appen. Utöver AI-chattpanelen kan användare använda ZoomMate i sin skrivbordsapp eller webbläsare för att ställa frågor, generera innehåll och slutföra komplexa uppgifter.
Om detta är aktiverat har användare en AI-Ikon
i Zoom Workplace som öppnar en Panel där de kan ställa frågor och få skräddarsydda svar från olika Datakälla och sammanhang som är tillgängliga för dem, beroende på vilken produkt de använder.
Läs mer om hur du använder AI-chattpanelen och hur Zoom AI-funktionerna hanterar dina uppgifter.
Mer information om tillgängliga språk finns i språken som stöds för Zoom AI-funktionerna.
Krav för att aktivera eller inaktivera funktionen för konversations-AI
- Ett konto för Zoom Workplace Pro, Zoom Workplace Pro Plus, Zoom Workplace Business, Zoom Workplace Business Plus, Zoom Workplace Enterprise, Zoom Workplace Enterprise Plus eller Enterprise-paket
- Kontoägare eller admin-behörighet, eller någon anpassad roll som har åtkomst till att ändra kontoinställningar
Obs! AI-funktioner kanske inte är tillgängliga för vissa branscher och vissa regionala kunder. Se vitboken för Zoom AI för mer information.
Så här aktiverar eller inaktiverar du funktionen för konversations-AI
Aktivera eller inaktivera funktionen för konversations-AI för hela kontot
Den här inställningen gör att kontoägare eller admins kan aktivera eller inaktivera Visa konversations-AI för alla användare på kontot.
- Logga in på Zoom-webbportalen som admin med befogenhet att redigera kontoinställningar.
- Klicka på din profilbild eller dina initialer i det övre högra hörnet och klicka sedan på Admin Center.
- I sidomenyn klickar du på Inställningar
. - Click Zoom AI.
- Under Konversationer klickar du på reglaget Visa konversations-AI för att aktivera eller inaktivera det.
- Om en dialogruta för verifiering visas klickar du på Aktivera eller Inaktivera för att bekräfta ändringen.
- (Valfri) Markera kryssrutan Visa ZoomMate i navigeringsfältet på webben och i Zoom Workplace app-navigeringen för att tillåta användare att använda ZoomMate i webbläsaren och Zoom-skrivbordsappen.
- (Valfritt) Markera Radera konversationshistorik automatiskt efter (antal dagar), och välj sedan mellan 30 dagar, 60 dagar, 90 dagar eller 120 dagar.
- (Valfri) Markera Arbetsflöde växla för att aktivera eller inaktivera funktioner för arbetsflöden i ZoomMate. Dessutom kan följande inställningar hanteras:
- Markera kryssrutan Tillåt användare att dela i din organisation för att tillåta användare att dela arbetsflöden inom kontot.
- Markera kryssrutan Tillåt användare att inaktivera bekräftelse för känsliga åtgärder så att användarna kan hoppa över bekräftelsemeddelanden innan arbetsflöden utför känsliga åtgärder, som att radera eller dela inspelningar, skicka e-post eller redigera filer. Om alternativet är inaktiverat krävs användarens godkännande för alla känsliga åtgärder.
- (Valfritt) Klicka på reglaget Spara och använd minnen vid svar för att aktivera eller inaktivera AI:ns förmåga att komma ihåg användbar information om användaren, till exempel mötespreferenser eller ämnen som är viktiga för dem, för att skräddarsy deras upplevelse.
- (Valfri) Klicka på reglaget Hindra användare från att kopiera innehåll som skapas av AI för att aktivera eller inaktivera att användare kan kopiera text som genereras av AI.
- (Valfritt) Klicka på reglaget Arkivera AI-konversationer för att aktivera eller inaktivera arkivering av AI-konversationer.
- (Valfritt) Om du vill förhindra att alla användare på ditt konto ändrar de här inställningarna klickar du på låsikonen
och sedan på Lås för att bekräfta inställningarna.
Aktivera eller inaktivera konversations-AI-funktionen för en grupp användare
Den här inställningen gör att kontoägare eller administratörer kan aktivera eller inaktivera Visa konversations-AI för en specifik grupp av användare. Ändringarna gäller endast för användare i den valda gruppen.
- Logga in på Zoom -webbportal som admin med befogenhet att Redigera grupp.
- Klicka på din profilbild eller dina initialer i det övre högra hörnet och klicka sedan på Admin Center.
- Klicka på Användare
i sidopanelen. - Klicka på grupper.
- Klicka på det aktuella gruppnamnet i listan.
- I avsnittet Allmän konfiguration klickar du på Redigera produktinställningar.
- Klicka på fliken Zoom AI .
- Under Konversationer klickar du på reglaget Visa konversations-AI för att aktivera eller inaktivera det.
- Om en dialogruta för verifiering visas klickar du på Aktivera eller Inaktivera för att verifiera ändringen.
- (Valfri) Markera kryssrutan Visa ZoomMate i navigeringsfältet på webben och i Zoom Workplace app-navigeringen för att tillåta användare att använda ZoomMate i webbläsaren och Zoom-skrivbordsappen.
- (Valfritt) Markera kryssrutan Auto-delete AI conversation historik after(days) , och välj sedan mellan 30 days, 60 days, 90 days eller 120 days.
- (Valfri) Klicka på växeln arbetsflöde för att aktivera eller inaktivera arbetsflödesfunktionerna i ZoomMate.
- Dessutom kan följande inställningar hanteras:
- Markera kryssrutan Tillåt användare att dela i din organisation för att tillåta användare att dela arbetsflöden inom kontot.
- Markera kryssrutan Tillåt användare att inaktivera bekräftelse för känsliga åtgärder för att låta användare hoppa över bekräftelsemeddelanden innan arbetsflöden utför känsliga åtgärder, till exempel att radera eller dela inspelningar, skicka e-post eller redigera filer. Om alternativet är inaktiverat krävs användarens godkännande för alla känsliga åtgärder.
- (Valfritt) Klicka på reglaget Spara och använd minnen vid svar för att aktivera eller inaktivera AI:s förmåga att komma ihåg användbar information om användaren, till exempel mötespreferenser eller ämnen som de bryr sig om, för att anpassa deras upplevelse.
- (Valfritt) Klicka på Arkivera AI-konversationer för att aktivera eller inaktivera arkivering av AI-konversationer.
- (Valfritt) Om du vill förhindra att alla användare i gruppen ändrar de här inställningarna klickar du på låsikonen
och sedan på Lås för att bekräfta inställningarna.
Obs! Om några av ovanstående alternativ är gråtonade har de låsts på kontonivå och måste ändras på den nivån.
Aktivera eller inaktivera funktionen för konversations-AI för ditt personliga konto
Den här inställningen låter enskilda användare aktivera eller inaktivera Visa konversations-AI för sitt personliga konto. Du behöver inte adminbehörighet för att ändra inställningen, såvida den inte har låsts av en admin för hela kontot eller en grupp användare.
- Logga in i Zoom -webbportalen.
- I det övre högra hörnet klickar du på din profilbild eller dina initialer och sedan på Mitt konto.
- I sidomenyn klickar du på Inställningar
. - Click Zoom AI.
- Under Konversationer klickar du på reglaget Visa konversations-AI för att aktivera eller inaktivera det.
- (Valfri) Markera kryssrutan Visa ZoomMate i navigeringsfältet på webben och i Zoom Workplace app-navigeringen för att tillåta användare att använda ZoomMate i webbläsaren och Zoom-skrivbordsappen.
- (Valfritt) Klicka på reglaget Spara och använd minnen vid svar för att aktivera eller inaktivera AI:s förmåga att komma ihåg användbar information om användaren, till exempel mötespreferenser eller ämnen som de bryr sig om, för att anpassa deras upplevelse.
- (Valfri) Klicka på reglaget arbetsflöde för att aktivera eller inaktivera arbetsflödesfunktionerna i ZoomMate.
- Om en dialogruta för verifiering visas klickar du på Aktivera eller Inaktivera för att verifiera ändringen.
Obs! Om alternativet är gråtonat har det låsts på antingen grupp- eller kontonivå. Du kan inte ändra den själv utan måste kontakta din Zoom-admin.