Notlarım için otomatik silmeyi yönetme
Kullanıcılar artık yapay zeka ile yükseltilmiş bir deneyim sunan
My Notes'u kullanarak notlarını oluşturabilir ve yönetebilirler. Zoom Notes kullanımdan kaldırıldığı için, kullanıcılar not alma işlevine kesintisiz erişimi sürdürmek adına Notlarım'a geçiş yapmaya başlamalıdır.
Kullanıcılar ve yöneticiler, Notlarım ve Klasik notlar (eski adıyla Zoom Notes) için bir otomatik silme süresi belirleyebilir. Not, otomatik silme ilkesine göre silindikten sonra, çöp kutusundan 30 gün sonra kalıcı olarak silinecektir.
Notlarım için otomatik silmeyi etkinleştirme gereksinimleri
Notlarım'ın otomatik silinmesi nasıl etkinleştirilir
Tüm hesap için Notlarım'da otomatik silmeyi etkinleştirin veya devre dışı bırakın
Bu ayar, hesap sahiplerinin veya yöneticilerin, hesaptaki tüm kullanıcılar için Notlarım'ın otomatik silinmesini etkinleştirmesine veya devre dışı bırakmasına olanak tanır.
- Hesap ayarlarını düzenleme ayrıcalığına sahip bir yönetici olarak Zoom web portalına giriş yapın.
- Sağ üst köşedeki profil resminize veya baş harflerinize tıkladıktan sonra Yönetici Ortala'ya tıklayın.
- Yan menüde Ayarlar 'a tıklayın
. - Click Notes.
- Notlarım sekmesine tıklayın.
- Notes Saklama bölümünün altında, Belirtilen Notes otomatik sil seçeneğini etkinleştirin.
- Notes, Son değiştirilme tarihi veya Oluşturulma tarihi temel alınarak ne kadar süre sonra otomatik olarak silineceğini ayarlayın.
- (İsteğe bağlı) Yıldızlı notları saklama politikasından muaf tutmak için Yıldızlı notları kaydetmeyi etkinleştirin.
- Hatırlatmayı şundan önce ayarla bölümünün altında, not otomatik olarak silinmeden 5, 15 veya 30 gün önce kullanıcılara bir hatırlatma gösterilip gösterilmeyeceğini seçin.
- (İsteğe bağlı) Hesabınızdaki tüm kullanıcıların bu ayarı değiştirmesini önlemek için kilit
simgesine ve ardından ayarı onaylamak için Kilitle seçeneğine tıklayın.
Bir kullanıcı grubu için Notlarım'ın otomatik silinmesini etkinleştirin veya devre dışı bırakın
Bu ayar, hesap sahiplerinin veya yöneticilerin belirli bir kullanıcı grubu için Notlarım'ın otomatik silinmesini etkinleştirmesine veya devre dışı bırakmasına olanak tanır. Değişiklikler yalnızca seçilen gruptaki kullanıcılar için geçerlidir.
- Grupları düzenleme ayrıcalığına sahip bir yönetici olarak Zoom web portalına giriş yapın.
- Sağ üst köşedeki profil resminize veya baş harflerinize tıkladıktan sonra Yönetici Ortala'ya tıklayın.
- Yan menüde Kullanıcılar
seçeneğine tıklayın. - Gruplar seçeneğine tıklayın.
- Listeden ilgili grup adına tıklayın.
- Genel yapılandırma bölümünde, Ürün ayarlarını düzenle seçeneğine tıklayın.
- Notes sekmesine tıklayın.
- Notlarım sekmesine tıklayın.
- Notes Saklama bölümünün altında, Belirtilen Notes otomatik sil seçeneğini etkinleştirin.
- Notes, Son değiştirilme tarihi veya Oluşturulma tarihi temel alınarak ne kadar süre sonra otomatik olarak silineceğini ayarlayın.
- (İsteğe bağlı) Yıldızlı notları saklama politikasından muaf tutmak için Yıldızlı notları kaydetmeyi etkinleştirin.
- Hatırlatmayı şundan önce ayarla bölümünün altında, not otomatik olarak silinmeden 5, 15 veya 30 gün önce kullanıcılara bir hatırlatma gösterilip gösterilmeyeceğini seçin.
- (İsteğe bağlı) Gruptaki tüm kullanıcıların bu ayarı değiştirmesini önlemek için kilit
simgesine tıklayın ve ardından ayarı onaylamak için Kilitle seçeneğine tıklayın.
Kişisel hesabınız için Notlarım'da otomatik silmeyi etkinleştirin veya devre dışı bırakın
Bu ayar, bireysel kullanıcıların kişisel hesapları için Notlarım'ın otomatik silinmesini etkinleştirmesine veya devre dışı bırakmasına olanak tanır. Tüm hesap veya bir kullanıcı grubu için bir yönetici tarafından kilitlenmediği sürece, ayarı değiştirmek için yönetici izinlerine ihtiyacınız yoktur.
- Zoom web portalı'na giriş yapın.
- Sağ üst köşedeki profil resminize veya baş harflerinize tıkladıktan sonra Hesabım'a tıklayın.
- Yan menüde Ayarlar
seçeneğine tıklayın. - Click Notes.
- Notlarım sekmesine tıklayın.
- Notes Saklama bölümünün altında, Belirtilen Notes otomatik sil seçeneğini etkinleştirin.
- Bir doğrulama iletişim kutusu görüntülenirse değişikliği doğrulamak için Etkinleştir veya Devre dışı bırak seçeneğine tıklayın.
Not: Seçenek gri renkteyse grup veya hesap düzeyinde kilitlenmiştir. Zoom yöneticinizle iletişime geçmeniz gerekir. - Notes, Son değiştirilme tarihi veya Oluşturulma tarihi temel alınarak ne kadar süre sonra otomatik olarak silineceğini ayarlayın.
- (İsteğe bağlı) Yıldızlı notları saklama politikasından muaf tutmak için Yıldızlı notları kaydetmeyi etkinleştirin.
- Hatırlatmayı şundan önce ayarla bölümünün altında, not otomatik olarak silinmeden 5, 15 veya 30 gün önce kullanıcılara bir hatırlatma gösterilip gösterilmeyeceğini seçin.
Klasik notların (eski adıyla Zoom Notes) otomatik silinmesi nasıl etkinleştirilir
Hesabın tamamı için Klasik notların otomatik silinmesini etkinleştirin veya devre dışı bırakın
Bu ayar, hesap sahiplerinin veya yöneticilerin hesaptaki tüm kullanıcılar için Klasik notların otomatik silinmesini etkinleştirmesine veya devre dışı bırakmasına olanak tanır.
- Hesap ayarlarını düzenleme ayrıcalığına sahip bir yönetici olarak Zoom web portalına giriş yapın.
- Sağ üst köşedeki profil resminize veya baş harflerinize tıkladıktan sonra Yönetici Ortala'ya tıklayın.
- Yan menüde Ayarlar 'a tıklayın
. - Click Notes.
- Kullanımdan kaldırılan notlar sekmesine tıklayın.
- Notes Saklama bölümünün altında, Belirtilen Notes otomatik sil seçeneğini etkinleştirin.
- Notes, Son değiştirilme tarihi veya Oluşturulma tarihi temel alınarak ne kadar süre sonra otomatik olarak silineceğini ayarlayın.
- (İsteğe bağlı) Yıldızlı notları saklama politikasından muaf tutmak için Yıldızlı notları kaydetmeyi etkinleştirin.
- Hatırlatmayı şundan önce ayarla bölümünün altında, not otomatik olarak silinmeden 5, 15 veya 30 gün önce kullanıcılara bir hatırlatma gösterilip gösterilmeyeceğini seçin.
- (İsteğe bağlı) Hesabınızdaki tüm kullanıcıların bu ayarı değiştirmesini önlemek için kilit
simgesine ve ardından ayarı onaylamak için Kilitle seçeneğine tıklayın.
Bir kullanıcı grubu için Klasik notların otomatik silinmesini etkinleştirin veya devre dışı bırakın
Bu ayar, hesap sahiplerinin veya yöneticilerin belirli bir kullanıcı grubu için Klasik notların otomatik silinmesini etkinleştirmesine veya devre dışı bırakmasına olanak tanır. Değişiklikler yalnızca seçilen gruptaki kullanıcılar için geçerlidir.
- Grupları düzenleme ayrıcalığına sahip bir yönetici olarak Zoom web portalına giriş yapın.
- Sağ üst köşedeki profil resminize veya baş harflerinize tıkladıktan sonra Yönetici Ortala'ya tıklayın.
- Yan menüde Kullanıcılar
seçeneğine tıklayın. - Gruplar seçeneğine tıklayın.
- Listeden ilgili grup adına tıklayın.
- Genel yapılandırma bölümünde, Ürün ayarlarını düzenle seçeneğine tıklayın.
- Notes sekmesine tıklayın.
- Kullanımdan kaldırılan notlar sekmesine tıklayın.
- Notes Saklama bölümünün altında, Belirtilen Notes otomatik sil seçeneğini etkinleştirin.
- Notes, Son değiştirilme tarihi veya Oluşturulma tarihi temel alınarak ne kadar süre sonra otomatik olarak silineceğini ayarlayın.
- (İsteğe bağlı) Yıldızlı notları saklama politikasından muaf tutmak için Yıldızlı notları kaydetmeyi etkinleştirin.
- Hatırlatmayı şundan önce ayarla bölümünün altında, not otomatik olarak silinmeden 5, 15 veya 30 gün önce kullanıcılara bir hatırlatma gösterilip gösterilmeyeceğini seçin.
- (İsteğe bağlı) Gruptaki tüm kullanıcıların bu ayarı değiştirmesini önlemek için kilit
simgesine tıklayın ve ardından ayarı onaylamak için Kilitle seçeneğine tıklayın.
Klasik notların otomatik silinmesini kişisel hesabınız içinetkinleştirin veya devre dışı bırakın
Bu ayar, bireysel kullanıcıların kişisel hesapları için V özelliğini etkinleştirmesine veya devre dışı bırakmasına olanak tanır. Tüm hesap veya bir kullanıcı grubu için bir yönetici tarafından kilitlenmediği sürece, ayarı değiştirmek için yönetici izinlerine ihtiyacınız yoktur.
- Zoom web portalı'na giriş yapın.
- Sağ üst köşedeki profil resminize veya baş harflerinize tıkladıktan sonra Hesabım'a tıklayın.
- Yan menüde Ayarlar
seçeneğine tıklayın. - Click Notes.
- Kullanımdan kaldırılan notlar sekmesine tıklayın.
- Notes Saklama bölümünün altında, Belirtilen Notes otomatik sil seçeneğini etkinleştirin.
- Bir doğrulama iletişim kutusu görüntülenirse değişikliği doğrulamak için Etkinleştir veya Devre dışı bırak seçeneğine tıklayın.
Not: Seçenek gri renkteyse grup veya hesap düzeyinde kilitlenmiştir. Zoom yöneticinizle iletişime geçmeniz gerekir. - Notes, Son değiştirilme tarihi veya Oluşturulma tarihi temel alınarak ne kadar süre sonra otomatik olarak silineceğini ayarlayın.
- (İsteğe bağlı) Yıldızlı notları saklama politikasından muaf tutmak için Yıldızlı notları kaydetmeyi etkinleştirin.
- Hatırlatmayı şundan önce ayarla bölümünün altında, not otomatik olarak silinmeden 5, 15 veya 30 gün önce kullanıcılara bir hatırlatma gösterilip gösterilmeyeceğini seçin.