Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u antwoorden op enkele van de meest voorkomende vragen en problemen die gebruikers tegenkomen.

Lees veelgestelde vragen over:

Aan de slag met Zoom

Waar kan ik de meest recente versie van Zoom downloaden?

U kunt de meest recente versie van Zoom downloaden vanuit ons Downloadcentrum. Meer informatie over het downloaden van Zoom.

Hoe gebruik ik Zoom op mijn pc of Mac?

Ontdek na het downloaden van Zoom hoe u de Zoom desktop client gebruikt.

Heb ik een account nodig om Zoom te gebruiken?

Een Zoom-account is niet nodig als u Zoom-vergaderingen uitsluitend als deelnemer bijwoont. Als iemand u uitnodigt voor een vergadering, kunt u als deelnemer deelnemen zonder een account aan te maken. Als de host de deelname aan de vergadering echter heeft beperkt met behulp van verificatieprofielen, heeft de deelnemer een Zoom-account nodig om aan de vergadering te kunnen deelnemen. Meer informatie over deelnemen aan een Zoom-vergadering zonder account

Een account is alleen nodig als u uw eigen vergaderingen wilt maken en uitnodigingen naar deelnemers wilt versturen. Met een Zoom-account kun u uw eigen directe vergaderingen maken of vergaderingen plannen. Met een account hebt u ook toegang tot uw persoonlijke instellingen, waar u op elk moment uw profiel kunt bijwerken of uw abonnement kunt upgraden

Hoe meld ik me aan voor Zoom?

U kunt een gratis Zoom-account maken op zoom.us/signup

Wat kost Zoom?

Een basislicentie voor Zoom is gratis. Meer informatie over beschikbare Zoom-abonnementen en prijzen.

Wekelijkse live trainingen

Volg een live training om de basisprincipes van Zoom onder de knie te krijgen en live vragen te stellen.

Deelnemen aan een vergadering

Hoe neem ik deel aan een Zoom-vergadering?

U kunt aan een vergadering deelnemen door op de link van de vergadering te klikken of naar join.zoom.us te gaan en de vergadering-ID in te voeren. Meer informatie over deelnemen aan een vergadering.

Hoe kan ik deelnemen met mijn computer-/apparaataudio?

Op de meeste apparaten kunt u deelnemen met uw computer-/apparaataudio door op Join Audio (Deelnemen aan audio), Join with Computer Audio (Deelnemen met computeraudio) of Audio te klikken om naar de audio-instellingen te gaan. Meer informatie over het aansluiten van uw audio.

Kan ik een bluetooth-headset gebruiken?

Ja, mits het bluetooth-apparaat compatibel is met de computer of het mobiele apparaat dat u gebruikt.

Heb ik een webcam nodig om Zoom te kunnen gebruiken?

Hoewel u geen webcam nodig hebt om te kunnen deelnemen aan een Zoom-vergadering of -webinar, kunt u zonder webcam geen videobeelden van uzelf laten zien.Wel kunt u tijdens de vergadering luisteren, spreken, uw scherm delen en de webcamvideo van andere deelnemers zien.

Een vergadering plannen

Hoe plan ik een vergadering?

U kunt een vergadering plannen op het internet, via de Zoom desktop client of mobiele app, maar ook via een van onze vele integraties. Meer informatie over het plannen van een Zoom-vergadering.

Hoe nodig ik anderen uit om deel te nemen aan mijn vergadering?

U kunt anderen uitnodigen voor uw vergadering door de deelnamelink of uitnodiging voor de vergadering te kopiëren en via e-mail te verzenden. Er zijn nog veel meer manieren om anderen uit te nodigen voor uw vergadering - meer weten.

Zoom Webinars

Hoe koop ik een webinarlicentie?

Om een webinar te organiseren, moet u een gebruiker met licentie zijn en over een Zoom-webinarlicentie beschikken. U kunt deze licenties aanschaffen op de pagina Billing (Facturering) van uw Zoom web portal.

Hoe organiseer ik een webinar?

Na aankoop van uw webinarlicentie kunt u uw webinar inplannen op de pagina Webinars van de Zoom web portal. Wanneer het tijd is om uw webinar te starten, kunt u het starten vanaf de Webinars-pagina van de Zoom web portal of vanuit het Meetings-tabblad van uw Zoom Client. Meer over aan de slag gaan met Zoom Webinars.

Vergader- en webinarfuncties

Hoe deel ik mijn scherm?

Klik op Share (Delen) in uw vergadering en kies het scherm dat u wilt delen. Meer informatie over het delen van uw scherm.

Kan ik mijn vergadering opnemen?

Alle Zoom-hosts kunnen hun vergadering lokaal opnemen op hun computer, tenzij deze functie is uitgeschakeld door de eigenaar of beheerder van hun Zoom-account. Hosts met een licentie kunnen hun vergadering ook opnemen in de Zoom cloud. Druk tijdens een Zoom-vergadering op Record (Opnemen) om de opname te starten. Meer informatie over lokale opname en cloudopname

Waar kan ik mijn opname vinden?

Lokale opnames worden standaard opgeslagen in uw documentenmap. Cloudopnames zijn te vinden op de pagina Recording (Opname) van uw Zoom web portal. Meer informatie over het vinden van uw opname.

Mijn Zoom-account

lightbulb tip icon
Weet je niet goed waar je moet beginnen?
Onze hub voor facturerings- en accountbeheer is ontworpen om je te helpen bij het uitvoeren van de meest gangbare facturerings- en accountbeheertaken.

Hoe stel ik mijn wachtwoord opnieuw in?

U kunt uw wachtwoord opnieuw instellen op zoom.us/forgot wachtwoord. Lees de stap-voor-stap-instructies en leer hoe u veelvoorkomende wachtwoordproblemen kunt oplossen.

Welke rol heb ik in mijn Zoom-account?

U kunt uw rol vinden op de pagina Account Profile (Accountprofiel) van de Zoom web portal. Meer informatie over de pagina Accountprofiel.

Waar kan ik mijn accounteigenaar vinden?

U vindt uw accounteigenaar op de pagina Account Profile (Accountprofiel) van de Zoom web portal. Meer informatie over de pagina Accountprofiel.

Probleemoplossing

Mijn video/camera werkt niet.

Lees tips over het oplossen van problemen met een camera die niet start of geen videobeeld laat zien.

Ik hoor een echo tijdens mijn vergadering.

Een echo kan door veel dingen worden veroorzaakt, bijvoorbeeld door een deelnemer die op meerdere apparaten is verbonden met de audio van de vergadering of twee deelnemers die via dezelfde locatie deelnemen. Meer informatie over veelvoorkomende oorzaken van een echo.

De audio werkt niet op mijn mobiele apparaat.

Lees tips over probleemoplossing als de audio niet werkt op uw iOS- of Android-apparaat.

Hebt u nog steeds problemen, dien dan een verzoek in.