Vanliga frågor

Följande besvarar några av de vanligaste frågorna eller problemen som kan uppstå hos användarna.

Läs vanliga frågor om följande:

Kom igång med Zoom

Var laddar jag ner den senaste versionen av Zoom?

Du kan ladda ner den senaste versionen av Zoom från vårt nerladdningscenter. Läs mer om att ladda ner Zoom.

Hur använder jag Zoom på PC eller Mac?

När du har laddat ner Zoom kan du lära dig hur du använder Zoom-skrivbordsklienten.

Behöver man ett konto för att använda Zoom?

Ett Zoom-konto är inte nödvändigt om du bara deltar i Zoom-möten som deltagare. Om någon bjuder in dig till sitt möte kan du delta som deltagare utan att skapa ett konto. Om värden däremot har begränsat deltagande i möten till att använda autentiseringsprofiler måste deltagaren ha ett Zoom-konto för att få tillgång till mötet. Läs mer om att delta i ett Zoom-möte utan ett konto

Ett konto krävs endast om du behöver skapa egna möten och skicka inbjudningar till deltagare. När du har ett Zoom-konto kan du skapa egna direktmöten eller schemalägga möten. Ett konto gör det även möjligt för dig att komma åt dina personliga inställningar. Du kan använda dessa för att uppdatera din profil eller uppgradera din plan när som helst.

Hur registrerar jag mig för Zoom?

Du kan registrera dig för ett kostnadsfritt Zoom-konto på zoom.us/signup

Hur mycket kostar Zoom?

En baslicens för Zoom är kostnadsfri. Läs mer om tillgängliga Zoom-planer och priser.

Liveutbildningar varje vecka

Delta i en av våra liveutbildningar för att lära dig grunderna för Zoom och ställa frågor live.

Gå med i ett möte

Hur går jag med i ett Zoom-möte?

Du kan gå med i ett möte genom att klicka på möteslänken eller gå till join.zoom.us och ange ett mötes-ID. Läs mer om att gå med i ett möte.

Hur deltar jag med datorns eller enhetens ljud?

På de flesta enheter kan du delta med datorns eller enhetens ljud genom att klicka på Delta via ljud, Delta med datorljud eller Ljud för att komma åt ljudinställningarna. Läs mer om att ansluta ljud.

Kan jag använda ett bluetooth-headset?

Ja, så länge bluetooth-enheten är kompatibel med den dator eller mobilenhet som du använder.

Måste jag ha en webbkamera för att delta via Zoom?

Även om det inte är obligatoriskt att ha en webbkamera för att delta i ett möte eller webbinarium via Zoom kan du inte sända video av dig själv om du inte har en webbkamera.Du kan fortfarande lyssna och tala under mötet, dela din skärm och se webbkameravideo från andra deltagare.

Schemalägga ett möte

Hur schemalägger jag ett möte?

Du kan schemalägga ett möte på webben, via Zoom-skrivbordsklienten eller mobilappen, eller via någon av våra många integreringar. Läs mer om att schemalägga ett Zoom-möte.

Hur bjuder jag in andra att delta i mitt möte?

Du kan bjuda in andra att delta i ditt möte genom att kopiera URL för deltagande eller mötesinbjudan och skicka via e-post. Det finns många andra sätt att bjuda in andra till ditt möte, här kan du läsa mer.

Zoom Webinars

Hur köper jag en webbinarielicens?

För att vara värd för ett webbinarium måste du vara en licensierad användare och ha en Zoom-webbinarielicens. Du kan köpa dessa licenser via sidan Fakturering på Zoom-webbportalen.

Hur gör jag för att vara värd för ett webbinarium?

När du har köpt en webbinarielicens kan du schemalägga ett webbinarium på sidan Webbinarier på Zoom-webbportalen. När det är dags att starta webbinariet kan du starta det från sidan Webbinarier på Zoom-webbportalen eller från fliken Möten i Zoom-klienten. Läs mer om att komma igång med Zoom Webinars.

Mötes- och webbinariefunktioner

Hur delar jag min skärm?

Klicka på Dela i mötet och välj den skärm som du vill dela. Läs mer om att dela din skärm.

Kan jag spela in mitt möte?

Alla Zoom-värdar kan spela in lokalt till sina datorer, om inte den här funktionen har inaktiverats av Zoom-kontoägaren eller administratören. Värdar som är Licensierade kan också spela in till Zoom-molnet. Tryck på Spela in i ett Zoom-möte för att starta inspelningen. Läs mer om lokal inspelning och molninspelning

Var hittar jag min inspelning?

Lokala inspelningar sparas som standard i din dokumentmapp. Molninspelningar finns på sidan Inspelning på Zoom-webbportalen. Läs mer om att hitta din inspelning.

Mitt Zoom-konto

lightbulb tip icon
Vet du inte var du ska börja?
Vår hubb för fakturerings- och kontohantering är framtagen för att vara till hjälp för dig när du ska genomföra de vanligaste uppgifterna som rör fakturerings- och kontohantering.

Hur återställer jag mitt lösenord?

Du kan återställa ditt lösenord på zoom.us/forgot password. Läs anvisningarna steg för steg och hitta information om hur du åtgärdar vanliga problem med lösenord.

Vilken roll har jag i mitt Zoom-konto?

Du kan hitta din roll på sidan Kontoprofil på Zoom-webbportalen. Läs mer om sidan Kontoprofil.

Var hittar jag min kontoägare?

Du kan hitta din kontoägare på sidan Kontoprofil på Zoom-webbportalen. Läs mer om sidan Kontoprofil.

Felsökning

Min video/kamera fungerar inte.

Läs tips om att felsöka en kamera som inte startar eller inte visar video.

Jag hör eko under mitt möte.

Eko kan bero på många saker, till exempel att en deltagare är ansluten till mötets ljud med flera enheter eller att två deltagare deltar från samma plats. Läs om vanliga orsaker till ekande ljud.

Ljudet fungerar inte på min mobilenhet.

Läs tips om att felsöka ljud som inte fungerar på en iOS- eller Android-enhet.

Om du behöver mer hjälp med felsökning kan du skicka en förfrågan till Zoom Support.

Hur man använder ytterligare Zoom-produkter

Vill du veta mer om att använda alla Zooms produkter, inklusive Zoom Phone och Zoom Events? Besök vår sida för produktsupport.